nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Internationale economische betrekkingen

De hbo opleiding HBO Internationale economische betrekkingen flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl ontdek je alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied HBO-programma’s. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuiscursussen en studies van Nederlandse opleiders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisstudie HBO Internationale economische betrekkingen! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €597,00 bij bijvoorbeeld NTI.

  • Studeren waar en wanneer je wil.
  • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
  • Feedback van persoonlijke docent.
  • De lessen altijd 100% bij de tijd.
  • Je bespaart enorm op het lesgeld.
  • In april 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies HBO Internationale economische betrekkingen april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Internationale economische betrekkingen3 maanden€597,00Meer informatie
HBO Internationale economische betrekkingen thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding HBO Internationale economische betrekkingen op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website vind je uitgebreide info over een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein HBO-programma’s? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Internationale economische betrekkingen(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Internationale economische betrekkingen gaat erg gemakkelijk. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

  1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
  2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
  3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
  4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
  5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
  6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs HBO Internationale economische betrekkingen thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Internationale economische betrekkingen kan men aanschaffen vanaf €597,00 bij bijv. NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

  • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
  • Een vakkundige begeleider van NTI.
  • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
  • Het afleggen van (her)examens.
  • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de Nederlanders willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Internationale economische betrekkingen thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Internationale economische betrekkingen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding duurt circa 3 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een dergelijke HBO Internationale economische betrekkingen vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina bekijk je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals LOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Dirksen. Bovendien kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de onderwijs-aanbieders faciliteren ook een HBO Internationale economische betrekkingen klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Daar raadpleeg je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-internationale-economische-betrekkingen

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere MBA Operations management tot een opleiding als Zelfstandig professioneel kindercoach, en uiteraard ook de HBO Internationale economische betrekkingen zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

  1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
  2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
  3. NTI: Veel taalcursussen
  4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
  5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie HBO Internationale economische betrekkingen online versneld volgen is realistisch vanaf €597,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

  • Instellingscollegegeld of cursusgeld
  • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (april 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

  • De cursus is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
  • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
  • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
  • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Internationale economische betrekkingen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Binnenkort zelf zakendoen in de EU? Of anderen hierover adviseren? Dan komt het korte HBO Internationale economische betrekkingen als geroepen. In 6 mnd. krijg jij inzicht in de economische, juridische én culturele randvoorwaarden van de EU als economisch integrerend geheel. Je leert wat ervoor nodig is om zaken te kunnen doen binnen Europa. Zo ga je o.a. in op Europese wet- en regelgeving. En leer je over de rol van EU instituties en nationale overheden. Enthousiast? Schrijf je in.

Daarom kies je voor HBO Internationale economische betrekkingen van het NTI:

  • Leer zakendoen in Europa
  • Actuele studieboeken
  • Online leeromgeving met uitdagende opdrachten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie