nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

VAVO thuisstudies vergelijken

Alsnog je VMBO, HAVO of VWO diploma halen? Of specifieke vakken inhalen? Thuisstudie organisaties bieden verschillende VAVO-opleidingen. Dit staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze thuisstudie ook geschikt voor leerlingen. Bijvoorbeeld leerlingen die enkele vakken opnieuw willen volgen omdat ze gezakt zijn op het eindexamen. De thuisstudies bieden vrijwel allemaal een erkende opleiding waarmee wordt opgeleid voor het staatsexamen. Dit betekent dat zo’n VAVO-opleiding gelijkstaat aan een reguliere VMBO, HAVO, of VWO opleiding.

Populaire opleidingen in deze categorie:

Thuisstudie VMBO

Met een diploma VMBO kun je veel kanten op. Je wordt tijdens deze opleiding voorbereid op het MBO, en dit doe je door één van de vier sectoren te kiezen: Zorg en Welzijn, Techniek, Economie of Landbouw. Daarnaast kun je met een thuisstudie VMBO nog twee vrije vakken kiezen. Voor meer informatie over de specifieke vakken kun je klikken op een aanbieder van de thuisstudie VMBO in ons overzicht.

Thuisstudie HAVO

Een HAVO opleiding is een mooi diploma waarmee je verder kunt in het leven. Het is ideaal als opstapje naar het Hoger Beroeps Onderwijs, en daarnaast een interessante opleiding om je algemene kennis te vergroten. Met een thuisstudie HAVO heb je de keuze om vakken apart te volgen of een profiel ineens af te ronden. Ook als je één vak wilt doen omdat je gezakt bent voor je HAVO examen is een thuisstudie ideaal. Je kunt het vak in je eigen tempo volgen, en zo alsnog slagen voor je eindexamen. Met de thuisstudie HAVO als geheel volg je minimaal 9 en maximaal 12 vakken. Je kunt daarbij kiezen uit vier profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid, en als laatste Natuur en Techniek. In ons overzicht vind je aanbieders van de thuisstudie HAVO, en voor meer informatie over de specifieke cursus kun je klikken op de naam van de aanbieder.

Thuisstudie VWO

Een VWO diploma is ongelooflijk waardevol. Het is de voorbereiding van de universiteit en hoger beroepsonderwijs. Met een thuisstudie VWO kun jij in je eigen tempo dit diploma halen. Om dit te halen kies je tenminste 11 vakken waarmee je uiteindelijk het officiële staatsexamen zult doen. In het overzicht kun je op een aanbieder van thuisstudies VWO klikken om meer informatie te lezen over de specifieke invulling en hoe jij ook het VWO diploma kunt halen.

Is een Voortgezet onderwijs opleiding iets voor mij?

Het Voortgezet onderwijs is een basis voor iedereen. Ga je beginnen aan een nieuwe uitdaging en heb je nog geen ervaring? Dan kun je het beste bij de basis beginnen. Vaak wordt de fout gemaakt om op een té hoog niveau te beginnen met een nieuwe opleiding. Toch blijkt achteraf een goede voorkennis essentieel te zijn, een Voortgezet onderwijs opleiding is hiervoor de oplossing. Haal voldoende kennis uit een VWO, HAVO of VMBO opleiding om een echte expert te worden. Kies uit de vele opleidingen. Of het nu gaat om een VWO Biologie of een VMBO Wiskunde. Voor iedereen is er de juiste opleiding om in een mum van tijd je voorgezet onderwijs diploma te behalen. Start vandaag nog.


Wat is de VAVO?

Als je naar de middelbare school gaat kun je kiezen uit VMBO-HAVO-VWO. Maar welke keuze past nu het beste bij jou? Vaak wordt er gekeken naar de CITO uitslag, maar is dat ook waar ze bij jou naar gaan kijken? Het kan zijn dat je al weet waar je naar toe wilt, VMBO-HAVO-VWO het verschil zit hem in de vakken maar ook in het niveau. Als je van jezelf weet dat je goed kunt leren, dan zou HAVO of VWO een goede optie zijn, maar als je het wat minder goed kunt of je wilt niet zo graag leren en je wilt het makkelijk hebben dan kan het VMBO een optie voor je zijn. Ouders kijken vaak samen met leerkracht welke mogelijkheid het beste bij je past en dan kijken ze naar VMBO-HAVO-VWO. Het gaat namelijk niet alleen om de CITO toets om te kijken waar je naar toe kunt maar bij VMBO-HAVO-VWO kijken ze ook naar hoe je het hele jaar door kunt leren.

Waarom kiezen voor de VAVO?

Als je goed kunt leren, dan is de keuze tussen VMBO-HAVO-VWO snel gemaakt. Zeker als weet wat je wilt worden. Als je bijvoorbeeld arts wilt worden en je kunt goed leren, dan zou je meteen VWO kunnen kiezen, dan kun je daarna namelijk meteen naar de universiteit om verder te gaan leren. Het is goed als men de tijd gaat nemen om te kijken welk niveau het beste bij je past, zo ontdek je namelijk wat jouw kansen zijn en hoef je niet boven je niveau te gaan werken. Als je leren leuk vindt dan kun je zelf mee beslissen of dat je VMBO-HAVO-VWO gaat doen, maar neem de tijd en zorg dat je het leren ook echt een kans geeft. Maak op tijd je huiswerk, plan goed en dan vlieg je zo door de opleiding VMBO-HAVO-VWO heen.