nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Cursussen

Op zoek naar een leuke hobby? Thuisstudie-aanbieders zoals NTI of LOI bieden ook steeds meer hobbymatige cursussen aan.  Wat is er nu idealer dan een leuke hobby voor je vrije tijd. En als je deze ook nog eens thuis kunt leren dan is het een koud kunstje. Een hobbycursus helpt je te ontspannen en soms kun je er ook nog weleens een aardig zakcentje mee verdienen. Maak uw keuze hieronder en wie weet heeft u binnenkort een leuke nieuwe hobby!

Wat is een hobbycursus?

Een hobbycursus is een speciale cursus om een bepaalde vaardigheid te leren die jij oprecht leuk vindt. Het zijn vaak heel praktische cursussen. Je kunt denken aan een cursus masseren, een cursus boek schrijven of een cursus taarten maken. Dankzij de thuisstudie leer je in rap tempo de basis van een hobby. Dit kun je vervolgens in je vrije tijd uitoefenen. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor je nieuwe baan of eigen bedrijf.

Populaire opleidingen in deze categorie:

Wat kost een hobby cursus?

Hobby cursussen zijn er al vanaf € 30,- p/maand waarbij je vaak een kleine cursus krijgt welke overigens voldoende is om direct aan de slag te gaan met je nieuwe hobby. Een hobby cursus welke je gebruikt om iets bij te gaan verdienen is vaak iets duurder. Denk hierbij aan bedragen tussen de € 149,- en € 299,-. Dit lijkt op voorhand natuurlijk even een flinke investering. Maar bedenk wel dat – zodra je daadwerkelijk betaald aan de slag gaat – dit binnen mum van tijd weer terugverdiend is.

Het voordeel van een cursus

Er zijn veel opleidingen die je kunt doen voor hobby en vrije tijd. Je zou hierbij kunnen denken aan een cursus beeldhouwen, maar ook boetseren behoort tot de mogelijkheden. Je zou ook kunnen kijken naar een cursus tuinieren of knutselen. Bij hobby en vrije tijd moet je gaan kijken naar iets wat je echt leuk vindt, je kunt dan in de tijd die je vrij hebt met de cursus hobby en vrije tijd gaan volgen. Vaak wordt het ook aangeboden in de vorm van een thuisstudie, dus heb je tijd over en wil je graag wat leuks er bij gaan doen, kijk dan wat hobby en vrije tijd je te bieden heeft. Er zijn namelijk veel mensen die er wat bij willen doen en dan is hobby en vrije tijd tijd natuurlijk een leuke keuze. Zorg er voor dat je ook echt iets gaat kiezen dat bij je past, als dat gaat lukken dan doorloop jij een hobby en vrije tijd cursus erg snel en vind je het leuk om te doen.

Een hobby leren in je vrije tijd

Alle tijd die je vrij hebt kun je in de hobby en vrije tijd cursus stoppen. Je kunt zelf weten hoelang je over een hobby en vrije tijd gaat doen, dat is natuurlijk het voordeel als je een thuisstudie gaat volgen. Daarom moet je ook de tijd nemen om er nu een leuke uit te gaan kiezen zodat je zo snel mogelijk kunt gaan starten. Neem nu de tijd en zorg dat jij een leuk aanbod niet af gaat slaan maar kunt gaan genieten van een leuke cursus hobby en vrije tijd. Het aanbod is groot, dus als je nu de tijd gaat nemen om te kijken dan kun je misschien vandaag nog wel een keuze maken, probeer even goed na te denken wat je wilt gaan doen en schrijf je dan in bij een hobby en vrije tijd cursus.