nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Persoonlijke ontwikkeling

De hobby cursus Persoonlijke ontwikkeling comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je de meest interessante thuiscursussen en studies in de categorie Psychologie en Coaching. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos tientallen relevante studies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsinstellingen als Fontys en ga meteen aan de slag met een hobby thuiscursus Persoonlijke ontwikkeling! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hobby cursus kun je al volgen vanaf €243,00 bij een opleider als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In mei 2024 voordelig starten.

Aanbieders thuisstudie Persoonlijke ontwikkeling mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPersoonlijke ontwikkeling9 maanden€243,00Meer informatie
Persoonlijke ontwikkeling zelf thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Persoonlijke ontwikkeling op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Hier kom je in aanraking met tientallen cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie en Coaching? Een goede optie is de online thuisstudie Persoonlijke ontwikkeling(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hobby cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een hobby cursus Persoonlijke ontwikkeling is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijzen Persoonlijke ontwikkeling thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online op een telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Persoonlijke ontwikkeling is er al vanaf €243,00 bij bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Persoonlijke ontwikkeling thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hobby cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Persoonlijke ontwikkeling: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De hobby cursus is vaak af te ronden in ongeveer 9 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende Persoonlijke ontwikkeling vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder vind je extra info over de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. NCOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Amsterdam School of Real Estate. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
De meeste instellingen faciliteren ook een Persoonlijke ontwikkeling klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw hobby cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen zoek je ook naar geluidsbestanden, webinars, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-persoonlijke-ontwikkeling

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld HBO Staats- en bestuursrecht t/m Combinatie verdiepingsmodules Gewichtsconsulent, en sinds kort dus ook de Persoonlijke ontwikkeling zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Altijd 14 dagen gratis proberen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Persoonlijke ontwikkeling online versneld volgen is realistisch vanaf €243,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Persoonlijke ontwikkeling. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Je hebt al enige levenservaring. Toch loop je regelmatig tegen dezelfde dingen aan. Waar ligt dat aan? En hoe kun je daar verandering in brengen? Met deze cursus Persoonlijke ontwikkeling neem je jezelf en je leven onder de loep.Je ontdekt wat je drijft. Waarom maak je de keuzes die je maakt? De verschillende aspecten van je leven passeren daarbij de revue. Zit je lekker in je vel? Hoe verbeter je je relatie? Ben je gelukkig in je werk? En wat is daar eigenlijk voor nodig? Ook het omgaan met financiën en je spirituele leven komen aan bod. Je ontdekt welke onderdelen van je leven op orde zijn en welke zijn verwaarloosd. Een echte doecursus!Het lesmateriaal is gelijk je werkboek en daagt je in verschillende oefeningen steeds weer uit om kritisch naar jezelf en je leven te kijken. Tijdens de persoonlijke ontwikkeling cursus van de LOI word je begeleid door een daarvoor gekwalificeerde coach.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen