nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

MBO

Zoek je een MBO thuisstudie? Op Thuisstudiezoeken.nl vind je rijke informatie over thuisstudies, leren op afstand en meer. Je kunt denken aan een opleiding tot MBO Apothekersassistent of MBO Onderwijsassistent. Veel opleidingen kun je vanuit huis studeren, maar je kunt vaak ook kiezen voor een klassikale variant. Bij deze laatste optie ga je 1 of meer dagdelen per week naar school en krijg je les van een vakkundige docent. Dit combineer je dan vaak met een online leermodule waar je al jouw lesmateriaal kunt bekijken, opdrachten kunt inleveren en contact hebt met je docent.

 • Met een MBO-thuisstudie investeer je in je eigen ontwikkeling
 • Er zijn ontzettend veel praktische opleidingen die je in relatief korte tijd vanuit huis kunt afronden
 • Op die manier versterk je jouw CV en kun je doorgroeien in jouw baan
 • Een MBO-opleiding vanuit huis volgen is ook ideaal als je een nieuwe carrière ambieert.

Een MBO thuisstudie, wat kan ik allemaal kiezen?

Leren waar en wanneer jij dat wil, en dat allemaal op je eigen tempo. Dat klinkt toch ideaal? Het is mogelijk. Dankzij onderwijsinstellingen zoals het NTI, LOI of NCOI wordt leren nog leuker en eenvoudiger. Dergelijke instellingen bieden een enorm aanbod met MBO-studies. Populaire studies zijn:

 1. MBO Tandartsassistent
 2. MBO Bedrijfseconomie
 3. MBO Apothekersassistent
 4. MBO Doktersassistent
 5. MBO Grafisch ontwerpen
 6. MBO Mediavormgever
 7. MBO Accountmanager
 8. MBO Commercieel medewerker
 9. MBO Verpleegkundige
 10. MBO Management assistant
 11. MBO Onderwijsassistent
 12. MBO Juridisch secretaresse

Wat kost het?

Een gemiddelde MBO-studie kost ongeveer €50,00 per maand. Meestal is dat op basis van een looptijd van 1- 2 jaar. Je profiteert dan van alle voordelen van een thuisstudie: een persoonlijke begeleider, een vakdocent en eventueel een mentor. Er zijn vaak een aantal fysieke klassikale bijeenkomsten per jaar. Soms betaal je nog extra inschrijfgeld, en moet je betalen voor examens. Let hier dus altijd goed op. Kies je voor een klassikale variant met meer contactmomenten? Dan wordt de MBO-opleiding vanzelfsprekend een stukje duurder. Je gaat dan richting de €100 – €150 per maand. Voordeel is wel dat je dan meer contact hebt met jouw docent, medestudenten en je de opleiding mogelijk sneller kunt afronden.


Waarom kiezen voor het MBO?

MBO opleidingen worden vaak gekozen door mensen die HAVO hebben gedaan of die een VMBO opleiding hebben gevolgd. Je kunt kiezen uit het aanbod van de vele opleidingen, er zijn steeds meer mensen die er een gaan volgen, vaak in de vorm van een thuisstudie. Als je daar ook voor gaat kiezen dan ga je een van de MBO opleidingen vaak combineren met je baan. Dit zorgt er voor dat je jezelf goed moet stimuleren om een van de cursussen te volgen, op tijd huiswerk te maken en goed te leren.

Wat heb ik nodig voor MBO cursussen?

Zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid is dan van groot belang. Heb je dit allemaal in je en wil je weer een opleiding gaan volgen? Kijk dan wat de MBO opleidingen met je gaan doen. Je kunt een van de opleidingen gaan volgen die hier worden aangeboden. Zorg er dan voor dat je zeker weet dat je de juiste vooropleiding hebt en ook dat je weet dat je het aan kunt. Als je namelijk een fulltime baan hebt en twee jonge kinderen dan kan het erg zwaar worden, maar met de juiste planning kun je toch een van de MBO opleidingen gaan kiezen.

Inschrijven voor de opleiding

Laat het daarom nu op je afkomen en kijk eens welke MBO opleiding voor jou van toepassing zijn. Je kunt daar dan meer over gaan lezen en mocht je een van de MBO studies nu ontzettend leuk vinden, dan kun je jezelf natuurlijk in gaan schrijven en hoe eerder je dat gaat doen, hoe eerder je ook kunt gaan starten. Neem daarom nu de tijd om er een uit te kiezen zodat je er zeker van bent dat je gaat slagen. Het is van belang dat je de studie goed in je opneemt en er echt zin in hebt, des te groter is de kans dat je alles goed met goed gevolg af gaat leggen.