nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Talen

Of het nu gaat om het leren van een nieuwe taal of om je geheugen weer wat op te frissen. Voor iedereen is er een taalcursus op ieder niveau. Tegenwoordig kun je vrijwel alle talen vanuit huis studeren. Organisaties zoals LOI, NTI en NHA bieden professionele cursussen en opleidingen die aansluiten op jouw niveau en wensen. Populaire zijn natuurlijk Engels, Spaans, Italiaans en Frans. Maar ook Scandinavische talen, Chinees of Russisch zijn sterk in opkomst.

Welke taalcursus moet ik kiezen?

De keuze van een taalcursus hangt voornamelijk af van je huidige kennis van deze taal. Het is veel moeilijker om direct met een cursus te starten welke niet specifiek voor een beginner is gemaakt. Heb je al wat meer kennis van de taal dan kun je kiezen voor een gevorderden taalcursus.

Populaire opleidingen in deze categorie:

Zakelijke taalcursus
Indien je voor je beroep een taal onder de knie dient te krijgen dan kun je voor een zakelijke taalcursus gaan. Vooral Engels zakelijk zijn voldoende opleidingen van beschikbaar. Tot slot zijn er ook nog gespecificeerde taalcursussen zoals taalcursus medisch of technisch. Zit je in de financiële of juridische branche dan kun je voor een taalcursus juridisch of taalcursus financieel gaan. Deze gespecificeerde taalcursussen zijn slechts voor enkele talen beschikbaar.

Wat kost een taal thuis studeren?

De kosten van zo’n taal thuisstudie wisselen sterk. Dit heeft natuurlijk te maken met de gekozen taal (Engels of Spaans is gebruikelijker, en dus goedkoper dan bijvoorbeeld Russisch of Noors). Ook het niveau en de lengte van de cursus spelen mee. Hieronder vind je een globaal overzicht met de kosten van wat een taal studeren vanuit huis nu ongeveer kost.

 • Engels voor beginners: Vanaf €179,00
 • Zakelijke correspondentie Engels: vanaf €149,00
 • Cursus Italiaans: Vanaf €200,00
 • Snelcursus Spaans: vanaf €190,0

Waarom kiezen voor een taalcursus?

Taalcursussen zijn er veel, want er zijn veel landen met een eigen taal. Denk maar aan Nederlands, Engels, Duits, Frans en bijvoorbeeld Spaans. Je kunt altijd een van de taalcursussen gaan kiezen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, het is dan wel prettig als je de taal kunt spreken zodat je jezelf verstaanbaar kunt maken. Als je ergens naar toe wilt en je wilt de weg vragen, hoe doe je dat dan als je de taal niet spreekt? Dit is een reden om eens bij de taalcursussen te gaan kijken. Als je er voor gaat zorgen dat je de meest voorkomende talen kent, dan kun je jezelf vrijwel overal verstaanbaar maken. Je moet nu eens goed na gaan denken over wanneer jij een van de taalcursussen kunt gaan doen, het is vaak wel intensief, je moet er veel voor leren en ook geduld hebben want je moet het jezelf eigen maken en dat doe je door de taalcursussen te leren.

Voordelen van een nieuwe taal leren

Oefening baart kunst, ook tijdens de taalcursussen. Zorg er daarom voor dat je altijd een van de leukste taalcursussen gaat doen waar je ook echt zin in hebt, je kunt er het beste ook een doel voor vaststellen. Stel je voor, je gaat de Spaanse taal leren, als je deze cursus af hebt ga je naar Spanje toe. Dat is een mooi doel waar je dus dankzij de taalcursussen naar toe kunt werken en dan heb je een mooie vakantie waar je van kunt gaan genieten! Zorg er daarom voor dat je vandaag nog een keuze gaat maken en voor jezelf een leuke beloning er tegenover gaat zetten, deze stimulerende factor helpt bij veel mensen en daarom moet je eens proberen of dat bij jou ook werkt. Schrijf je daarom vandaag nog in bij een van de taalcursussen zodat jij binnenkort een extra taal kunt spreken en daar kun je trots op zijn!