nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudies Vergelijken

Er zijn een paar verschillende aanbieders waar jij je thuisstudie kunt volgen. Dat zijn onder andere LOI, NTI en NHA. Deze drie aanbieders verzorgen voor veel Nederlanders hun thuisstudies en cursussen (al dan niet klassikaal). Verder zijn ook Laudius, NCOI, Scheidegger en NBHO actief in deze markt, Deze hebben hun eigen voor en nadelen. In de tabel hieronder kun je onze beoordeling en vergelijking van thuisstudie-onderwijsinstellingen bekijken. Klik op de groene knop “bekijken” voor meer informatie.

Aanbod Vorm MBO HBO WO Budget Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Prima Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Prima Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Duur Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Duur Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Prima Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Verschillende opleidingen vergelijken

Thuisstudies worden bij verschillende instellingen aangeboden. Vind en vergelijk makkelijk de opleiding die bij je past en bespaar veel tijd en geld. Om de beste keus te maken is het daarom goed dat je eerst goed gaat oriënteren waar en welke instelling je de opleiding of cursus gaat volgen. Het vergelijken van thuisstudies of klassikale opleidingen wordt daarom ook zeker aangeraden. Thuisstudies heb je op verschillende niveaus. Je zou kunnen kiezen voor een thuisstudie op MBO niveau, maar ook op HBO niveau is zeker mogelijk. Maar je zou ook een losse cursus kunnen kiezen, deze is dan van kortere duur dan een hele opleiding. Het voordeel daarvan is dat je het beter kunt overzien en gewoon losse delen kunt doen. Je kunt een cursus Nederlandse taal doen of een cursus Engelse taal, wellicht ideaal als je op vakantie gaat.

Welke thuisstudie past bij mij?

Als je thuisstudies wilt gaan vergelijken vraag je je misschien af hoe je het aan moet pakken. Allereerst is het de bedoeling dat je van de opleiding gaat leren, dus kies iets waar je van wat op kunt steken en waar je dus veel belangstelling bij hebt. Zo heb je ook meer motivatie en doorzettingsvermogen om de opleiding ook echt af te maken. Dan kun je kijken hoeveel tijd de opleiding je gaat kosten, heb je die tijd? Het is namelijk wel belangrijk dat je de nodige inspanningen kunt doen en dat je de opleiding leuk gaat vinden, je moet het niet zien als iets wat je moet doen, je moet het graag doen.

Vraag informatiefolders en keuzegidsen aan

Bekijk en vergelijk daarom eens alle informatie van de thuisstudies, zodat je kunt kijken wat de mogelijkheden zijn en als je dan hebt gekeken wat er mogelijk is, dan kun je uiteindelijk zelf de keuze maken welke van de opleidingen het het beste bij je past. Het is nu de bedoeling dat je een lijst gaat maken welke opleidingen je graag wilt doen en zo kun je daarvan 1 uit gaan kiezen die het voor jou gaat worden en waar je binnenkort mee gaat starten!


LOI

Het LOI noemt zich een Leidse onderwijsinstelling, naast HBO opleidingen bieden ze ook korte cursussen aan. Het is een grote instelling die jaarlijks meer dan 100.000 studenten begeleidt, hiervan zijn er 20.000 HBO student. Het is daarmee dan ook de grootste HBO thuisstudie instelling van Nederland. Door zich te focussen en op kwaliteit en de wensen van haar cursisten is LOI een betrouwbaar instituut gebleken om je HBO diploma te halen. Doordat ze cursisten de mogelijkheid geven om zelf voor een studiemethode te kiezen, kan je makkelijker en efficiënter je opleiding afronden. Bezoek de website: LOI.nl.

NTI

Bij het NTI heb je ook de mogelijkheid om te studeren op momenten die jouw uitkomen. De studiemethode waarvan het NTI gebruik maakt is “Blended-learning”. Dit houdt in dat er van zowel zelfstudie, ‘klassikaal onderwijs’ en begeleiding gebruik wordt gemaakt. Doordat het klassikale gedeelte online is vormgeven, heb je als voordeel dat je geen reistijd hebt maar wel de ‘druk’ hebt van een reguliere HBO instelling. Door het inzetten van deze manier van leren is er een goede kans dat je slaagt. Een ander voordeel is, is dat alle docenten uit de beroepspraktijk komen daardoor weten zij wat het bedrijfsleven vraagt. Voor meer informatie ga naar: NTI.nl.

NHA

Bij de NHA kan jij ook in je eigen tempo studeren en daar past je persoonlijke leraar zich op aan, contact kan via de post of mail. Wanneer jij een studie bij hen volgt krijg je automatisch het studiemateriaal naar je toegestuurd, dat is wel zo handig. Jaarlijks schrijven zich 10.000 mensen in voor een HBO opleiding of cursus. Het slagingspercentage daarvan ligt gemiddeld tussen tachtig en negentig procent. Mocht je halverwege even geen tijd hebben voor je studie dan is dat ook geen probleem. Ze vinden dat jij namelijk recht hebt op zes jaar begeleiding van je persoonlijke docent. Bekijk de website voor meer info: NHA.nl.


Beste thuisopleidingen van mei 2024

Wil jij je blik en kennis verruimen? Als je kiest voor een studie of cursus kan je daarmee alle kanten op: promotie maken op je werk, een nieuwe baan vinden, je omscholen of gewoon leuke nieuwe dingen leren zoals muziek maken of schilderen. Als je een online cursus volgt, kan je de studie helemaal indelen zoals je zelf wilt. Wil je alleen ‘s avonds leren? Misschien ben jij een snelle cursist en wil je sneller door de stof dan anderen. Het kan ook zijn dat je weinig tijd hebt maar toch iets wilt leren naast je andere drukke werkzaamheden. Ook dan biedt een online studie uitkomst, immers je kunt zo langzaam of snel leren als je zelf wilt. Er is op deze website een enorm aanbod uit allerlei cursussen en studie, op verschillende niveaus. Kijk eens rond om meer te weten te komen of zoek meteen naar de studie of cursus die je graag zou willen volgen.

Een studie via internet vinden
Op thuisstudiezoeken.nl vindt je een groot aanbod cursussen en studies die je online kunt volgen. Lekker vanuit je eigen huis, op het moment dat jij wilt. Kies uit verschillende categorieën zoals Recht, Management, Economie, Communicatie, Zorg of ICT.  Maar je kunt ook creatieve cursussen volgen; bijvoorbeeld over het inrichten van je huis en tuin, uiterlijke verzorging of piano leren spelen. Kijk eens rond op de website of zoek direct naar de studie van je keuze. De zoekmogelijkheden zijn heel groot. Je kunt zoeken op alfabet of op categorie en de zoekresultaten kun je ook nog verder verfijnen. Omdat je aanbod van verschillende aanbieders vindt op deze website kun je ook kijken waar je het meest voordelig kunt studeren. Er zijn ook cursussen en studies waarbij je klassikaal studeert. Handig voor als je eens studiemaatje zoekt en natuurlijk is klassikaal lesgeven vaak wel zo prettig.

Een cursus voor alle niveau’s vergelijken
Binnen de verschillende studies en cursussen vind je allerlei niveau’s. Wil je op mbo-niveau studeren dan heb je een grote keuze maar ook voor hbo-studies vind je een uitgebreid aanbod. Tevens is er een universitair programma opgezet.  Wil jij een masterstudie volgen dan kan je dat ook heel goed online doen. Een masterstudie is vaak goed te combineren met een (parttime) baan en je kunt er zo lang over doen als je wilt. Je zit niet vast aan termijnen en als je een keer wat minder tijd hebt of een poosje ziek bent geweest is dat niet direct een probleem voor je studie. Je kunt ook creatieve studies volgen zoals breien, zelf taarten of sieraden maken of leren striptekenen. Er zijn onder meer ook studies op het gebied van recht, informatica, marketing en communicatie en psychologie.

Een thuis-opleiding vinden die aansluit bij je werk

Wil jij een vreemde taal leren? Een cursus Spaans volgens of Italiaans zodat je tijdens je vakantie je beter verstaanbaar kunt maken. Er zijn zoveel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen op allerlei gebieden. Je kunt een cursus volgen puur uit interesse: meer weten of een bepaald onderwerp, een taal leren maar ook om de mogelijkheden van je pc-gebruik uit te breiden, beter te leren fotograferen of meer te leren over de verzorging van je huisdieren. Ook als je een andere baant wilt is online studeren een grote uitkomst. Verdiep je in de materie die jou interesseert en blijf je collega’s voor zodat jij meer kans hebt op die felbegeerde promotie. Via onze website kun je op je gemak eens rondkijken welke studies jou interesseren en welke cursus of studie het best past bij je mogelijkheden. Je kunt studeren waar en wanneer je maar wilt; ook ’s avonds en in het weekend. Studeren op je eigen zitbank of in bed, alleen of met anderen, creatief of maatschappelijk, alle soorten cursussen vind je bij thuisstudiezoeken.nl Kijk eens rond op de website om je te laten inspireren of de cursus te bestellen die je zoekt.