nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Eigen bedrijf starten

Heb je de ambitie en het juiste idee om je eigen bedrijf te beginnen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is een opleiding “Eigen bedrijf starten” iets voor jou. Een eigen bedrijf starten doe je niet zomaar. Waar krijg je allemaal mee te maken? Een bijpassende thuisstudie kan het opstarten van jouw eigen zaak een stuk eenvoudiger maken. Je kunt denken aan een vakinhoudelijke studie zoals fotografie, of meer een ondersteunde cursus zoals presenteren, marketing of administratie. Met deze laatste cursussen leer je vaardigheden die belangrijk zijn rondom jouw te starten onderneming.

Een thuisstudie om je eigen zaak te beginnen

Ga je voor jezelf beginnen met een eigen bedrijf dan is het vaak een grote stap. Hier zitten dan ook veel risico’s aan verbonden. Soms krijg je weleens het gevoel dat je een enorme gok gaat nemen om te starten met je onderneming. Bang dat het bedrijf al binnen een paar maanden weer failliet is en dat je met torenhoge schulden uiteindelijk thuis weer op de bank gaat belanden. Het is daarom belangrijk dat je van die gok een zekerheid gaat maken. Natuurlijk blijft het altijd wel een gok maar je kunt de punten waarop je denkt dat je onderneming gaat mislukken zeker wel beperken door de juiste stappen te volgen. Doe je dit goed, dan kunnen deze hekelpunten zelfs omgekeerd worden naar zekerheden.

Tip: een goede voorbereiding
Voorbereiding speelt hierin misschien wel de belangrijkste rol. Onderzoek alle mogelijkheden en ga na welke kansen er liggen. Bekijk welke kwaliteiten je zelf hebt en hoe je deze kunt versterken. Hierbij helpt thuisstudiezoeken.nl je door een ruim aanbod van thuisstudies eigen bedrijf. Per categorie worden de opleidingen gepresenteerd en heb je een ruime keuze aan thuisstudies.

Waarom vanuit huis een studie volgen?
Het volgen van een thuisstudie heeft vele voordelen. Zo kun je zelf bepalen op welk tijdstip je deze gaat volgen en ook op welk tempo. Vaak valt een thuisstudie voor het starten van een onderneming ook goedkoper uit dan een studie op een (avond)school. Je beschikt immers zelf over de ruimte en hoeft niet af te reizen naar een klaslokaal. Als je klaar bent met de opleiding ben je klaar om je eigen bedrijf te starten. Na alle voorbereidingen sta je aan het begin van je eigen zaak. Succes met studeren! Ook kun je – terwijl je bezig bent met het opstarten van jouw business – een opleiding volgen. Bijvoorbeeld hoe je de administratie het beste kunt doen, of hoe je een overtuigende presentatie geeft. De kosten zijn dan ook nog eens (deels) aftrekbaar.