nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Master

Heb jij jouw bacheloropleiding afgerond? Dan kun je doorstromen naar de zogenaamde masteropleiding. De titel “bachelor” ontvang je nadat je een HBO studie hebt afgerond (4-jaar), of wanneer je een WO-opleiding hebt afgerond (meestal 3 jaar). Wil je graag jouw masteropleiding volgen, maar heb je niet de tijd om dit full-time op school te doen? Dan kun je kiezen voor een van de master thuisstudies. Je kunt dan op jouw eigen tempo studeren.

Wanneer een masteropleiding kiezen?
Veel studenten doen na hun bacheloropleiding een zogenaamde masteropleiding. De master duurt vaak 1 of 2 jaar. Met name WO-studenten die hun WO-bachelor hebben gehaald kiezen hiervoor. Maar er is ook steeds meer doorstroom vanuit het HBO. HBO’ers kunnen na hun 4-jarige studie een master op WO-niveau volgen. Soms is hier eerst een zogenaamde pre-master voor nodig. Dit hele traject duurt dan 1 – 2 jaar.  De master moet je vooral zien als een stukje verbreding en verdieping. De kennis en vaardigheden die je in jouw bachelor hebt opgedaan ga je verder uitbreiden.

Populaire opleidingen in deze categorie:

Kan ik mijn master vanuit huis halen?

Ja, je kunt kiezen voor een speciale master thuisstudie. Dit betekent dat je niet naar school hoeft, en er geen verplichte fysieke contactmomenten zijn. Zo’n thuisstudie master kun je dus prima combineren met jouw baan, gezinsleven of eventueel een andere studie. Onder andere NCOI, NTI en LOI bieden tegenwoordig dergelijke masterstudies aan.

Wat kost het om vanuit huis mijn master te halen?
Een masterstudie volgen is zeker niet de goedkoopste optie. Een cursus of HBO/MBO-opleiding is vaak stukken goedkoper. Vaak betaal je inschrijfgeld, cursusgeld, een bijdrage voor het studiemateriaal en eventueel kosten voor de locaties en examens. Kies je voor een volledige thuisstudie? Dat is goedkoper dan een klassikale master. Het volgen van een master kost al gauw €350 – €700 per maand. In de praktijk komt het regelmatig voor dat een werkgever hierin iets kan betekenen. Anders is er ook de mogelijkheid om (een deel van) de studiekosten als aftrekpost op te voeren bij de belastingaangifte.