nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Cursussen & opleidingen Flevoland

Van start gaan met een populaire opleiding of een nuttige cursus in Flevoland? Een “echte” beroepsopleiding als o.a. Vakopleiding Webdesigner, MBO-module Nederlands 3F of meer een cursus als Marketingpsychologie en Reclamepsychologie? Een studie volgen in de buurt van Flevoland kan in elke orde van grootte. Hieronder check jij waardevolle details.

 • Een diploma behalen in Flevoland kan op allerlei manieren.
 • Actuele vakken van de studies HBO Financieel specialist jaarrekening of MBO Luchtvaartdienstverlener.
 • Zoek jij een praktische insteek? Dan zou je kunnen kiezen voor workshops en hobbycursussen zoals Programmeren voor Android.
 • Een drukke baan en gezinsleven? Overweeg eens een speciale thuisopleiding.
 • Een cursus/opleiding als Associate degree Management voor de zorg kan je 100% zelfstandig thuis volgen via een partij zoals Fontys.
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Aanbod workshops in Flevoland

Wil jij specifieke dingen leren zoals o.a. de Portugese taal, Drama en Wimperlifting. Of wil je beter worden in het uitoefenen van je hobby? We leven in tijd waarbij studeren nooit ophoudt. In en rondom de gemeente Flevoland vind je cursussen in tal van branches. Dat loopt uiteen van Bedrijfskunde met HRM tot Klinische Psychologie 1 en 2, en van Webanalyse tot Praktijkdiploma Financieel Ondernemer. Door het volgen van een avondcursus in Flevoland leer je ontzettend snel nieuwe dingen. Je hobby zal veel professioneler worden.

Voordelen van zo’n praktijkgerichte cursus:

 • In korte tijd veel bijleren.
 • Cursusgelden zakelijk financieel aftrekbaar.
 • Altijd eenvoudig te combineren met studie, werk en gezin.
 • Contact met anderen die dezelfde passie delen.

Bekijk de mogelijkheden in Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Zeewolde.

Praktische informatie (FAQ) over studeren in Flevoland

Wat zijn de actuele kosten van studeren in Flevoland?
De kosten van een studie zijn nogal variabel. Een training wordt tegenwoordig al aangeboden vanaf €85 (met diploma). Een volledige MBO of HBO opleidingstraject is vanzelfsprekend kostbaarder, tussen de €3100 tot €5300. Daarbij wordt geen rekening gehouden met reiskosten, stage lopen en studiegerichte lesmaterialen zoals boeken. Voor een lage prijs studeren? Je kunt kiezen voor een thuisopleiding.

Heb ik ook recht op studiefinanciering?
Zodra je een MBO, HBO of universitaire opleiding volgt, kun je gebruik maken van een aantrekkelijke DUO-lening en heb je mogelijk recht op een OV-kaart. Kunnen je ouders niet bijdragen aan de studiekosten? In dat geval kan je een aanvullende studiebeurs aanvragen. De basisbeurs is in 2015 al afgeschaft.

Is er een goedkope studentenlening?
Jij kunt in het algemeen maandelijks rond de duizend euro lenen. Een dergelijk college krediet aanvragen geschiedt bij mijn DUO. Advies: de rente zal direct gaan lopen. 24 maanden na het ontvangen van je diploma wordt je geacht te starten met aflossen. In een periode van 30 jaar kan jij deze lening aflossen.

Hoe verschillend zijn MBO, HBO en WO studies?
Wanneer je van het voortgezet onderwijs komt ga je verder met een passende vervolgopleiding, gebaseerd op je diploma en denkniveau. De meeste VMBO-leerlingen vaan voor het MBO. Komt je van de HAVO, dan kiest men vaak HBO. Studenten die van het VWO komen nemen doorgaans de route van een wetenschappelijke studie (WO). Meteen na het VO met de handen aan het werk? Een BOL of BBL-studie focust zich op werken en leren.

Wat is een goede (online) muziekschool in Flevoland?
Wil jij of jouw kind een instrument leren spelen? Een goede muziekdocent is belangrijk. In enkele stappen kan je met een goedkope online cursus een instrument leren spelen als bas, gitaar, keyboard, piano, drummen of cello, viool, trombone, saxofoon, mondharmonica. In de wijde omtrek van Flevoland vind je een aantal muziekscholen en popscholen.

Hoe werken duale (deeltijd) studies en voltijd opleidingen?
Op basis van de studie, jouw gezin en baan kun je kiezen uit een volledige studie (vaak in 4 jaar) of een deeltijd studie in de avond. Duaal studeren is enorm in opkomst. Mogelijkheden: je kunt – ook als je maar weinig tijd hebt – nieuwe dingen leren en jouw curriculum vitae verder uitbreiden.

Wat is precies een BBL of BOL bouwopleiding?
De meeste (bouw) bedrijven in Flevoland zoeken personeel en plaatsen regelmatig vacatures. Specifiek deze diploma’s worden veel gevraagd: elektricien, timmerman, loodgieter, tegelzetter, sloper, stukadoor en ook schilder, dakdekker, werkvoorbereider, machinist, glaszetter. Opleidingen met een focus op werken en leren worden in heel Nederland klassikaal aangeboden.