nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Wil je bachelor diploma halen maar je hebt verplichtingen op het werk en ook een gezin? Hoe mooi zou het zijn als jij kunt leren op een tijdstip dat wel binnen je schema past. Het zou toch erg handig zijn als jij zelf je tijd kan indelen en toch een volwaardig HBO diploma haalt? Dat is mogelijk met een thuisstudie op HBO niveau!

Redenen om een thuisstudie te volgen
Heb jij de voldoening uit je baan verloren? Of vind je het tijd voor een nieuwe stap Wil jij een betere positie binnen het bedrijf, omdat je de plek waar je nu zit ontgroeit bent? Alleen heb jij niet het papiertje waarmee jij die stap kunt zetten? Dan is dat erg vervelend maar wel een goede prikkel om een HBO diploma te halen. Alleen is het allemaal niet meer zo simpel als toen je eerst naar school ging. Jij hebt veel minder vrijheden.

Jij hebt nu een huur of koophuis, misschien ook wel een auto en kinderen. Kortom jij bent niet meer zo flexibel qua tijd als toen je 21 was. Jij hebt verantwoordelijkheden om geld te verdienen en kan niet meer fulltime naar school.

Kan jij dan je droom opbergen om door te groeien, of om in een andere branche te werken? Natuurlijk niet, want een thuisstudie HBO geeft jou wel die vrijheid die jij nodig hebt. En aan het eind van de studie heb jij ‘gewoon’ een volwaardig diploma op HBO niveau.

Op je eigen tempo een HBO studie volgen

Het enige wat belangrijk is, is hoe jij zelf je tijd indeelt. Wil en kan jij een dag minder werken om die te benutten voor je studie? Dat is het grote voordeel van een thuisstudie, je bent niet locatiegebonden. Als jij alles eromheen met je gezin en werk goed plant, kan je de overige tijd studeren.

En mocht een bepaalde periode qua werk of gezin erg druk worden, bijvoorbeeld omdat je een baby krijgt. Dan kan jij je studie op een lager pitje, doordat je dan niet in tijdnood komt is de kans dat je stopt ook lager.