nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Trainer

De hbo opleiding HBO Trainer zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de beste thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan ICT. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk direct professionele zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een hbo thuisopleiding HBO Trainer! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €1074,00 bij onder andere LOI.

  • Goed te combineren met werk.
  • Studies zijn snel af te ronden.
  • Flexibele docenten.
  • Up-to date en gericht op de praktijk.
  • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
  • In april 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies HBO Trainer april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Trainer6 maanden€1074,00Meer informatie
HBO Trainer op eigen tempo thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Trainer flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website check je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie ICT? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Trainer(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Trainer gaat erg gemakkelijk. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

  1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
  2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
  3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
  4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
  5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelf krijg je begeleiding van een professionele docent.
  6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een HBO Trainer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Trainer kun je al volgen vanaf €1074,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

  • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
  • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
  • Toegang tot digitaal naslagwerk.
  • Eventuele examens en toetsen.
  • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer volwassenen willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Trainer thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Trainer: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 6 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een toepasbare HBO Trainer vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als bijvoorbeeld Scheidegger zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Instituut Defensie Leergangen. Tevens krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende instanties verstrekken ook een HBO Trainer klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-trainer

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van HBO Integraal veiligheidsbeleid en veiligheidsbeleving tot een studie als HBO Sociaal juridisch advies, en nu dus ook de HBO Trainer zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn situatie? Hierna vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

  1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
  2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
  3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
  4. Laudius: Online bibliotheek
  5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie HBO Trainer online volgen kan al vanaf €1074,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze zaken mag je aftrekken:

  • Collegegeld / cursusgeld
  • Leermiddelen zoals boeken of software

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (april 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

  • Het traject is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
  • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
  • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
  • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Trainer. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Van wie heb jij in je werk het meest geleerd? En hoe kwam dat? In de opleiding HBO Trainer ontwikkel je de vaardigheden om inspirerende en effectieve trainingen te geven aan ICT-professionals. Van het ontwerpen van een goede training tot de daadwerkelijke uitvoering en het coachen van de deelnemers, alle aspecten komen aan bod.Deze opleiding is een van de clusters uit de brede HBO Informatica. Na succesvolle afronding van dit korte HBO-programma is het mogelijk om door te stromen naar een volgend cluster.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie