nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Naaitechnieken

De hobby cursus Naaitechnieken comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool kom je in aanraking met de beste thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Mode en Styling. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende opleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hobby thuiscursus Naaitechnieken! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze hobby cursus is beschikbaar vanaf €126,40 bij een opleider als LOI.

  • Uitstekend te combineren met werk.
  • Duidelijke planning en studiewijzers.
  • Zeer goede begeleiding.
  • Leer vaardigheden voor de praktijk.
  • Het laagste lesgeld.
  • In april 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Naaitechnieken april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOINaaitechnieken4 maanden€126,40Meer informatie
Naaitechnieken online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Naaitechnieken online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website helpt jou graag met de volgende stap. Hier kom je in aanraking met ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Mode en Styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Naaitechnieken(duaal of voltijd). Tijdens deze hobby cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een hobby cursus Naaitechnieken is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

  1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
  2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
  3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
  4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
  5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een erkende docent.
  6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Naaitechnieken thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Naaitechnieken is er nu al vanaf €126,40 bij LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

  • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
  • Een vast aanspreekpunt van LOI.
  • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
  • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
  • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Naaitechnieken thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hobby cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Naaitechnieken: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De hobby cursus kun je afronden grofweg 4 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een dergelijke Naaitechnieken vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een ECV-certificaat. In de folder van de school achterhaal je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen als bijvoorbeeld LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als MBO Menso Alting. Verder kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste instellingen verstrekken ook een Naaitechnieken klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving vind je de meest handige tools voor je hobby cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-naaitechnieken

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van Voedingsadviseur tot bijvoorbeeld Frans voor gevorderden, en sinds kort dus ook de Naaitechnieken zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn privé situatie? In het volgende overzicht vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

  1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
  2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
  3. NTI: Diverse masterprogramma’s
  4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
  5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Naaitechnieken online versneld volgen is mogelijk vanaf €126,40. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

  • Instellingscollegegeld of cursusgeld
  • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (april 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

  • De studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
  • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
  • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
  • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Naaitechnieken. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Voor iedereen die graag zijn of haar eigen kleding wil leren maken, is de cursus Naaitechnieken van de LOI een ideale keuze. Tijdens de cursus maak je aan de hand van bestaande patronen een eigen rok, broek of jurk. Ook leer je hoe je kinderkleding en sportkleding kunt maken. Alle naaitechnieken worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van duidelijke illustraties. Al snel maak je je eigen, unieke kledingstuk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie