loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Tuinieren

De hobby cursus Tuinieren comfortabel vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Huis en Tuin. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig professionele thuisopleidingen van Nederlandse afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een hobby thuiscursus Tuinieren! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze hobby cursus is te bestellen vanaf €252,80 bij onder andere LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Behulpzame docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In september 2022 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies Tuinieren september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOITuinieren8 maanden€252,80Meer informatie
LAUDIUSTuinieren6 maanden€199,00Meer informatie
LOITuinieren in de moestuin12 maanden€468,00Meer informatie
Tuinieren vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Tuinieren thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek check & vergelijk je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Huis en Tuin? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Tuinieren(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hobby cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met een drukke baan, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een hobby cursus Tuinieren gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Tuinieren thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal met jouw PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Tuinieren is er al vanaf €252,80 bij bijvoorbeeld LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? Hieronder vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Tuinieren thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Tuinieren: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De hobby cursus kost je ongeveer 8 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een bepaalde Tuinieren vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen zoals Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Islamitische Universiteit Rotterdam. Mogelijk kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Tuinieren klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem download je alles wat je nodig hebt voor jouw hobby cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen is er een verzameling geplaatst van webinars, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-tuinieren

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Bedrijfsfilosofie tot een studie als Cursus Engels voor Beginners, en tegenwoordig dus ook de Tuinieren zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn doelen en wensen? Onderstaand beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Tuinieren online versneld volgen kost om en nabij de €252,80. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste elementen mag je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Tuinieren. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De cursus Tuinieren is de ideale keuze voor iedereen die wel wat meer met de tuin wil doen, maar niet precies weet waar hij of zij moet beginnen. Tijdens de cursus Tuinieren wordt ingegaan op het uitsteken van onkruid, het poten van bollen, het zaaien van een- of tweejarige planten, het snoeien van een boom of haag, het maken van een compostcontainer en het aanleggen van een vijver of tuinpad.Stap voor stap wordt alles uitgelegd met behulp van duidelijke illustraties. Je doet bovendien tal van ideeën op en kunt straks zelf vrienden helpen met hun tuin. Je weet immers alles van de aanleg van een tuin tot het onderhoud ervan!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie