nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers

De mbo cursus Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers zelfstandig vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met talloze thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Handhaving en Security. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk direct populaire thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuiscursus Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze mbo cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €297,00 bij onder andere LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In januari 2023 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers januari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWeerbaarheid voor beveiligers en handhavers3 maanden€297,00Meer informatie
Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers zelf thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers op afstand volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vergelijk je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Handhaving en Security? Een goede optie is de online thuisstudie Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers(duaal of voltijd). Door deze mbo cursus doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een mbo cursus Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie open je gewoon via internet met een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers kun je al volgen vanaf €297,00 bij LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer volwassenen willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn mbo cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De mbo cursus is vaak af te ronden in ongeveer 3 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een bepaald certificaat. In de gratis studiegids vind je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen als LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. MBO Utrecht. Mogelijk levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Veel onderwijs-aanbieders hebben ook een Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je de essentiële informatie voor je mbo cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-weerbaarheid-voor-beveiligers-en-handhavers

Onderwijsinstellingen vergelijken januari 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) t/m Kindertekeningen analyseren, en nu dus ook de Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers online versneld volgen is realistisch vanaf €297,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante onderdelen mag je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (januari 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Als (beginnend) beveiliger of handhaver heb je uiteraard de nodige vakkennis en –vaardigheden. Toch is dat niet altijd genoeg. Soms vraagt een situatie om méér. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van agressie, extra stressvolle situaties of onvoorspelbare onveiligheid (bijvoorbeeld in het geval van terreurdreiging). De cursus Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers is een keuzedeel uit de MBO-opleidingen Beveiliger en Coördinator beveiliging. Je leert extra technieken waardoor je in staat bent om te gaan met agressie en stressvolle situaties. Bovendien ontwikkel je het vermogen om ook in moeilijke situaties adequaat te reageren.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie