loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Algemene ontwikkeling

De cursus Algemene ontwikkeling op afstand volgen? Middels onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Psychologie. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk moeiteloos professionele zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Algemene ontwikkeling! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €531,00 bij NTI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Flexibele docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In september 2022 voor een voordelige prijs.

Opleiders thuisstudie Algemene ontwikkeling september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIAlgemene ontwikkeling24 maanden€531,00Meer informatie
Algemene ontwikkeling thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Algemene ontwikkeling zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website check & vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Psychologie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Algemene ontwikkeling. Met deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een cursus Algemene ontwikkeling regel je razendsnel online. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Algemene ontwikkeling thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal met jouw smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Algemene ontwikkeling kun je al volgen vanaf €531,00 bij bijv. NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Algemene ontwikkeling thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Algemene ontwikkeling: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De cursus is vaak af te ronden in zo’n 24 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een specifieke Algemene ontwikkeling vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als o.a. Laudius dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkunde. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene instanties hebben ook een Algemene ontwikkeling klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal check je de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen tref je zaken als het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-algemene-ontwikkeling

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van MBO Logistiek teamleider tot een studie als Beauty en make-up, en uiteraard ook de Algemene ontwikkeling zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Algemene ontwikkeling online versneld volgen is mogelijk vanaf €531,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende kosten mag je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (september 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Algemene ontwikkeling. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je graag je algemene kennis en vaardigheden bijspijkeren? Komt het regelmatig voor dat iemand een woord of uitdrukking gebruikt die je niet kent? Dan is de cursus Algemene ontwikkeling van het NTI echt iets voor jou. Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond, is je algemene kennis van de Nederlandse taal, rekenen, cultuurgeschiedenis en wereldgodsdiensten flink toegenomen. Na afronding van de opleiding kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je de cursus hebt gevolgd.

Daarom kies je voor Algemene ontwikkeling van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie