loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Alternatieve Voeding

De cursus Alternatieve Voeding vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijker vind je uitgebreide info over erkende thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied voedingsadviseur. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk heel eenvoudig populaire studies en thuiscursussen van respectabele instellingen als Fontys en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Alternatieve Voeding! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €209,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In september 2022 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie Alternatieve Voeding september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAlternatieve Voeding3-6 maanden€209,00Meer informatie
Alternatieve Voeding online vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Alternatieve Voeding flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein voedingsadviseur? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Alternatieve Voeding(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een cursus Alternatieve Voeding regel je razendsnel online. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Alternatieve Voeding thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Alternatieve Voeding volg je al vanaf €209,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal jongeren willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Alternatieve Voeding thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Alternatieve Voeding: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een passende Alternatieve Voeding vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school lees je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als o.a. NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Summa College. Tevens kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de instellingen hebben ook een Alternatieve Voeding klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-alternatieve-voeding

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van Post HBO Kunstgeschiedenis tot aan MUA: Eyeliner, en sinds kort dus ook de Alternatieve Voeding zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Alternatieve Voeding online versneld volgen is mogelijk vanaf €209,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende factoren mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (september 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Alternatieve Voeding. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Is het een goed idee om net zo te eten als de oermens deed? Leven vegetariërs langer? Krijg je van suiker nu wel of geen energie? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus alternatieve voeding.

Veel mensen zijn met gezonde voeding bezig en hebben hier een mening over. Bewust eten is populair en kent vele trends van suikervrije voeding tot superfoods en vergeet de opkomst van raw food, glutenvrij en veganisme niet.

Kom erachter hoe het nu echt zit, ontrafel mythes over voeding én krijg superlekkere recepten voor groene smoothies!


Content
 • Energie
 • Macronutriënten
 • Vocht
 • Micronutriënten
 • Vegetarisme
 • Veganisme
 • Macrobiotische voeding
 • Raw food
 • De voedselzandloper
 • Het combinatiedieet
 • Bloedgroepdieet
 • Paleo-dieet
 • Groene smoothies
 • Suikervrije voeding
 • Detox
 • Superfoods
 • Glutenvrije voeding

Competences
 • Weten wanneer iets alleen een hype is
 • Adviseren en dieetplannen opstellen
 • Kennis over diverse diëten en levensstijlen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie