loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Aquarelleren

De hobby cursus Aquarelleren flexibel vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met goed aangeschreven thuiscursussen en studies in het vakgebied van Tekenen en Schilderen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk eenvoudig kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van erkende onderwijsaanbieders als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een hobby thuiscursus Aquarelleren! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze hobby cursus is te bestellen vanaf €276,50 bij onder andere LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In januari 2022 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies Aquarelleren januari 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAquarelleren10 maanden€276,50Meer informatie
LAUDIUSAquarelleren9 maanden€159,00Meer informatie
NHAAquarelleren14 maanden€199,00Meer informatie
Thuiscursus.nlAquarelleren3-6 maanden€192,39Meer informatie
Aquarelleren online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Aquarelleren thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Tekenen en Schilderen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Aquarelleren(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hobby cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een hobby cursus Aquarelleren regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Aquarelleren thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie check je simpelweg digitaal met jouw macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Aquarelleren volg je al vanaf €276,50 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer werkenden kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Aquarelleren thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Aquarelleren: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De hobby cursus heeft een studietijd van pakweg 10 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een passende Aquarelleren vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure check je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als bijvoorbeeld NTI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool E3. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel instellingen verstrekken ook een Aquarelleren klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je hobby cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem vind je onder andere oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, video’s, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-aquarelleren

Onderwijsinstellingen vergelijken januari 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Train de Trainer tot en met Associate degree Logistics management, en tegenwoordig dus ook de Aquarelleren zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? Bijgaand behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Aquarelleren online versneld volgen kost om en nabij de €276,50. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: er gelden strenge regels (januari 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Aquarelleren. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je leren aquarelleren? In de cursus Aquarelleren maak je je de technieken stap voor stap eigen. Met de bijgeleverde materialenset ga je meteen aan de slag. Tal van uitdagende opdrachten helpen je om je vaardigheden verder te ontwikkelen.Verschillende soorten aquareltekeningen passeren de revue. Zo leer je o.a. portretten maken van mensen en dieren, landschappen aquarelleren en bijzondere effecten creëren. Straks maak je de mooiste kunstwerken. Voor jezelf of als een persoonlijk cadeau voor anderen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie