loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Beleggen

De hobby cursus Beleggen op afstand volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Economie. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig tientallen relevante thuisstudies van toonaangevende opleiders als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een hobby thuiscursus Beleggen! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze hobby cursus is te koop vanaf €228,00 via o.a. LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In oktober 2022 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Beleggen oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBeleggen voor beginners6 maanden€228,00Meer informatie
Thuiscursus.nlBeleggen (Basis)3-6 maanden€269,00Meer informatie
NHABeleggen voor Beginners12 maanden€229,00Meer informatie
LAUDIUSBeleggen Voor Beginners8 maanden€179,00Meer informatie
Beleggen voor beginners vanuit huis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Beleggen op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website tref je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Economie? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Beleggen voor beginners. Met deze hobby cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een hobby cursus Beleggen gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Beleggen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding Beleggen voor beginners is er al vanaf €228,00 via LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? Hieronder vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Beleggen voor beginners thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Beleggen: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hobby cursus heeft een looptijd van zo’n 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een toepasbare Beleggen vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school achterhaal je de verdere details over de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Saxion. Tevens kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse opleidersbeschikken over een Beleggen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal vind je snel de essentiële informatie voor je hobby cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, oefeningen, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-beleggen-voor-beginners

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Communicatiespecialist tot een studie als Boekhouden, en nu dus ook de Beleggen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Beleggen voor beginners online versneld volgen is mogelijk vanaf €228,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Beleggen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je leren hoe je verstandig kunt beleggen? Kies dan voor de cursus Beleggen voor beginners van de LOI. De rente op een spaarrekening is tegenwoordig zo goed als nihil. Het is daarom slim om te overwegen een kapitaaltje op te bouwen door zelf te beleggen. Op de beurs zijn immers hoge rendementen te behalen. Er zijn echter ook risico’s. Deze beleggingscursus maakt je wegwijs in de wereld van beleggen. De cursus besteedt onder meer aandacht aan de verschillende soorten beleggingen, het inschatten van risico’s en het verkleinen van risico’s, de weg vinden in de grote hoeveelheid online beleggingsplatforms en de opkomst van cryptocurrencies. Ook wordt besproken hoe je aan informatie over de markt en de beurs komt. De cursus Beleggen voor beginners biedt in korte tijd voldoende basiskennis om voor jezelf te bepalen wat voor belegger je bent, hoeveel risico je wilt nemen en hoe je een beleggingsportefeuille samenstelt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie