loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Freelance fotograaf

De cursus Freelance fotograaf zelfstandig thuis volgen? Via onze vergelijkingstool check & vergelijk je de beste thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Retail Handel en Ondernemerschap. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk direct veel gekozen studies en thuiscursussen van toonaangevende onderwijsaanbieders als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Freelance fotograaf! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €744,80 via LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Uitstekende docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In september 2022 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies Freelance fotograaf september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIFreelance fotograaf (digitale fotografie)19 maanden€744,80Meer informatie
Freelance fotograaf (digitale fotografie) thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Freelance fotograaf zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website helpt jou graag met de volgende stap. Hier tref je een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Freelance fotograaf (digitale fotografie)(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een cursus Freelance fotograaf regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Freelance fotograaf thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Freelance fotograaf (digitale fotografie) is er nu al vanaf €744,80 bij het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Freelance fotograaf (digitale fotografie) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Freelance fotograaf: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 19 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een matchende Freelance fotograaf vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina bekijk je de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Islamitische Universiteit Rotterdam. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verscheidene instellingen bieden ook een Freelance fotograaf klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Daar raadpleeg je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving vind je onder andere oefenexamens, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-freelance-fotograaf

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld MBO Marketing research tot HBO Office digitalisering, en dus ook de Freelance fotograaf zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? Bijgaand lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Freelance fotograaf (digitale fotografie) online volgen kan al vanaf €744,80. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke kosten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Belangrijk: er gelden strenge regels (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Freelance fotograaf. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Heb je een passie voor fotografie en wil je hier graag je vak van maken? Volg dan de praktische combinatiecursus Freelance fotograaf. Verschillende technische en creatieve mogelijkheden van een digitale spiegelreflexcamera komen uitgebreid aan bod. Denk aan compositie, belichting, lenzen en scherpte. Bovendien leer je foto’s te bewerken met het gebruiksvriendelijke programma Adobe Photoshop Elements. Door zelf actief aan de slag te gaan, ontwikkel je je technische en creatieve vaardigheden optimaal. Naast alle fijne kneepjes van het vak leer je ook alles over het werken als zelfstandig ondernemer. Door deze unieke combinatie maak je straks een vliegende start als freelance fotograaf!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie