loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Kleding Maken en Ontwerpen

De hobby cursus Kleding Maken en Ontwerpen comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Creatief. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken eenvoudig veel gekozen thuisopleidingen van Nederlandse opleiders als Scheidegger en begin morgen al met een hobby thuiscursus Kleding Maken en Ontwerpen! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze hobby cursus kan jij volgen vanaf €169,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In september 2022 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies Kleding Maken en Ontwerpen september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAKleding Maken en Ontwerpen11 maanden€169,00Meer informatie
Kleding Maken en Ontwerpen zelf thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Kleding Maken en Ontwerpen voordelig vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Hier vind je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Creatief? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Kleding Maken en Ontwerpen(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hobby cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met je werk, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een hobby cursus Kleding Maken en Ontwerpen kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs Kleding Maken en Ontwerpen thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Kleding Maken en Ontwerpen is er al vanaf €169,00 via bijv. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? Onderstaand bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kleding Maken en Ontwerpen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Kleding Maken en Ontwerpen: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hobby cursus kun je afronden plusminus 11 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een dergelijke Kleding Maken en Ontwerpen vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor ruime info betreffende de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals bijv. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Helicon Opleidingen. Bovendien krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Veel instellingen hebben ook een Kleding Maken en Ontwerpen klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving check je alles wat je nodig hebt voor jouw hobby cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving zoek je ook naar video’s, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-kleding-maken-en-ontwerpen

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van MBO Triage en kwaliteitszorg tot een studie als HBO Huiselijk en seksueel geweld, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Kleding Maken en Ontwerpen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? Hieronder vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Kleding Maken en Ontwerpen online versneld volgen is mogelijk vanaf €169,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kleding Maken en Ontwerpen. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Maak outfits met de cursus Kleding Maken en Ontwerpen Van jurken tot colberts, van babykleding tot jassen: ontdek hoe je stof en draad transformeert in kleding. Kinderkleding, broeken ontwerpen, overhemden maken. Van ontwerp tot afwerking, je leert het tijdens de cursus Kleding Maken en Ontwerpen. Leer materialen kennen en patronen tekenen. In de eerste lessen ga je aan de slag met de basisvaardigheden die je nodig hebt als je kleding maakt. Altijd couturier willen worden? Of ben je gewoon geïnteresseerd in kleding maken en ontwerpen en wil je creatief aan de slag? Laat je fantasie de vrije loop met deze naaicursus. Ontwerp je eigen kleding. Je bepaalt wat je ontwerpt, hoe je dat doet en hoe je daadwerkelijk de kleding maakt. Van patroontekenen tot stiksels Tijdens de cursus Kleding Maken en Ontwerpen komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: materiaalkeuze en eigenschappen; patroontekenen; hand- en machinesteken; ontwerpen en maken; grotere maten. In minder dan een jaar tijd leer je stap voor stap alle kneepjes van het vak.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie