loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Make-up artist

De cursus Make-up artist flexibel en snel thuis volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over tientallen thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Uiterlijke verzorging en Wellness. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisopleidingen van respectabele instellingen als Laudius en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Make-up artist! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €900,00 bij een opleider als LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Flexibele docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In oktober 2022 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Make-up artist oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMake-up artist12 maanden€900,00Meer informatie
NHAMake-up Artist12 maanden€998,00Meer informatie
LAUDIUSMake-Up8 maanden€249,00Meer informatie
Make-up artist online vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Make-up artist flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website kom je in aanraking met een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Uiterlijke verzorging en Wellness? Een goede optie is de online thuisstudie Make-up artist(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Make-up artist regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief Make-up artist thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Make-up artist wordt al aangeboden vanaf €900,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Nederlanders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Make-up artist thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Make-up artist: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een studietijd van ongeveer 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een relevante Make-up artist vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids lees je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijv. Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als SOMT. Bovendien levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat opleidershebben ook een Make-up artist klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-make-up-artist

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van HBO Psychosociaal Counselor (OPC / SNRO) tot bijvoorbeeld Zelfstandig life coach, en uiteraard ook de Make-up artist zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn privé situatie? In de beschrijving hierna benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Make-up artist online versneld volgen is haalbaar rond de €900,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste zaken mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per jaar) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Make-up artist. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je alles leren op het gebied van schminken en grimeren? En is het je ambitie om er professioneel mee aan de slag te gaan? Volg dan de LOI-cursus Make-up artist. Binnen korte tijd leer je niet alleen de basisbeginselen van het vak, maar doe je ook gespecialiseerde handelingen op zoals het toepassen van special effects en het maken van een basispruik.Met de opgedane vaardigheden kun je niet alleen als grimeur op evenementen de slag; ook kun je je kwaliteiten bij toneelverenigingen of achter de schermen bij televisieprogramma’s in praktijk brengen. De cursus is inclusief een professioneel materialenpakket (t.w.v. circa € 80,-.) Zo heb je meteen alles in huis om meteen aan de slag te gaan!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie