loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Piano

De hobby cursus Piano thuis volgen met goede begeleiding? Met onze vergelijkingstool ontdek je alle erkende thuisstudies en opleidingen in de categorie Muziek. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare onderwijsinstellingen als LOI en start vandaag nog met jouw hobby thuiscursus Piano! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze hobby cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €315,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In december 2020 leuke welkomstkorting.

Overzicht met thuisstudies Piano december 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIPiano6 maanden€315,00Meer informatie
NHAPiano16 maanden€189,00Meer informatie
Piano digitaal vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Piano online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website vergelijk je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Muziek? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Piano(duaal of voltijd). Tijdens deze hobby cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een hobby cursus Piano gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actueel tarief Piano thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met jouw smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Piano kun je bestellen vanaf €315,00 bij het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Piano thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hobby cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Piano: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De hobby cursus kost je plusminus 6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een matchende Piano vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure kun je terecht voor extra info over de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders als Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Nordwin College. Daarbij kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat instellingen hebben ze mogelijkheid voor een Piano klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. In dit systeem download je de belangrijke documenten voor jouw hobby cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-piano

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2020

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van Zakelijk Duits voor beginners t/m Professionele dierenverzorging, en dus ook de Piano zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn persoonlijke wensen? Hieronder behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis een opleiding proberen
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. NHBO: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Piano online versneld volgen doe je vanaf €315,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (december 2020). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Piano. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Een piano is een veelzijdig instrument en past in bijna elk denkbaar muziekgenre. Logisch dat je piano wilt leren spelen! De cursus Piano van de LOI behandelt stap voor stap alle technieken die je nodig hebt. Spelenderwijs maak je je verschillende muziekstukken in diverse stijlen eigen, zoals pop, klassiek of jazz. Wat je niveau ook is, na afloop van deze pianocursus speel je de sterren van de hemel. Aan de hand van MP3-bestanden met geluidsfragmenten leer je diverse muziekstukken spelen. Je eigen muziekspel neem je op met de USB-microfoon en opnamesoftware die je gratis bij de opleiding ontvangt. Een ervaren docent beoordeelt je spel en geeft feedback.Aan het eind van de LOI-cursus Piano heb je al een flink repertoire en kun je vlot muziek lezen. Met de vaardigheden die je hebt opgedaan, breid je je repertoire heel gemakkelijk uit met nieuwe songs!Bij deze piano opleiding heb je de keuze uit een beginners-, gevorderden- én een volledige opleidingsvariant.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie