loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Privaatrecht

De cursus Privaatrecht flexibel vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool kom je in aanraking met de beste thuiscursussen en studies gerelateerd aan Opleiding. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van Nederlandse opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Privaatrecht! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €139,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Behulpzame docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juli 2020 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Privaatrecht juli 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSPrivaatrecht4 maanden€139,00Meer informatie
Privaatrecht zelf thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Privaatrecht vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Hier tref je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Opleiding? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Privaatrecht(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met een baan, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een cursus Privaatrecht gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Privaatrecht thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Privaatrecht wordt al aangeboden vanaf €139,00 via bijvoorbeeld LAUDIUS. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LAUDIUS.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? Hieronder geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Privaatrecht thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Privaatrecht: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden gemiddeld 4 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een passende Privaatrecht vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling lees je ruime info inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals MBO Rijnland. Daarnaast krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-aanbieders geven ook een Privaatrecht klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: video’s, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-privaatrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2020

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van HBO Inleiding financieel-economisch vertalen Duits tot bijvoorbeeld Online boekhouden met Exact, en tegenwoordig dus ook de Privaatrecht zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. NHBO: Beginnen wanneer jij dat wil
AanbodVormReviewInformatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Privaatrecht online versneld volgen is mogelijk vanaf €139,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2020). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LAUDIUS.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Privaatrecht. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Met de erkende cursus Privaatrecht van Laudius leer je alles wat je binnen de makelaardij moet weten over privaatrecht. Privaatrecht gaat over de wetgeving tussen natuurlijke personen en rechtspersonen. Ben je werkzaam in de makelaardij of is dit jouw ambitie? Dan is deze erkende thuisstudie perfect voor jou!

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie