loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Rouwverwerking

De cursus Rouwverwerking zelfstandig vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool kom je in aanraking met de beste thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Opleiding. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk populaire thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een thuiscursus Rouwverwerking! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €349,00 bij een erkende aanbieder als LAUDIUS.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In september 2022 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies Rouwverwerking september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSRouwverwerking5 maanden€349,00Meer informatie
Rouwverwerking thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Rouwverwerking vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vergelijk je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Opleiding? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Rouwverwerking(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een cursus Rouwverwerking is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Rouwverwerking thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Rouwverwerking kun je al volgen vanaf €349,00 bij de onderwijsinstelling LAUDIUS. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LAUDIUS.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de jongeren willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Rouwverwerking thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Rouwverwerking: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 5 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een matchende Rouwverwerking vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder vind je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals o.a. NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Roc’s. Ook levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende onderwijsinstellingen beschikken over een Rouwverwerking klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de meest handige tools voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-rouwverwerking

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld VWO Wiskunde A tot een opleiding als HBO Crisismanagement, en natuurlijk de Rouwverwerking zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? Bijgaand behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Rouwverwerking online versneld volgen kost om en nabij de €349,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is relevant voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LAUDIUS.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Rouwverwerking. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Ieder mens reageert anders op traumatische ervaringen. Deze cursus helpt je bij het vinden van de juiste begeleidingsmethode bij diverse rouwsituaties. Je krijgt inzicht in de verschillende rouwfasen en leert hoe je in elk fase kunt zorgen voor professionele rouwbegeleiding. Rouw en verdriet zijn complexe fenomenen: de juiste ondersteuning kan zorgen voor veel verlichting.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie