loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Schrijf goed Nederlands

De cursus Schrijf goed Nederlands vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Taalvaardigheid en Vertalen. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk moeiteloos kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van toonaangevende instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een thuiscursus Schrijf goed Nederlands! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €312,00 bij een opleider als LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In september 2022 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Schrijf goed Nederlands september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISchrijf goed Nederlands8 maanden€312,00Meer informatie
Schrijf goed Nederlands vanuit huis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Schrijf goed Nederlands thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website kom je in aanraking met honderden cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Schrijf goed Nederlands(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus Schrijf goed Nederlands gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Schrijf goed Nederlands thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Schrijf goed Nederlands volg je al vanaf €312,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Schrijf goed Nederlands thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Schrijf goed Nederlands: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus kun je afronden pakweg 8 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een bepaalde Schrijf goed Nederlands vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding bekijk je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als bijv. Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. De Haagse Hogeschool. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven geven ook een Schrijf goed Nederlands klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders werken met een online leeromgeving. Hier check je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem vind je onder andere oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-schrijf-goed-nederlands

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HBO Programmeren in C# tot bijvoorbeeld Kennismanagement, en uiteraard ook de Schrijf goed Nederlands zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn ambities? In het volgende hoofdstuk behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Schrijf goed Nederlands online versneld volgen doe je vanaf €312,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Belangrijk: er gelden strenge regels (september 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus een meerwaarde is voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Schrijf goed Nederlands. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Tijdens de cursus Schrijf goed Nederlands leer je de Nederlandse taal op de juiste manier te gebruiken. Bij het schrijven van een goede tekst komen verschillende aspecten van de Nederlandse taal kijken: schrijfvaardigheid, spelling en stijl. Niet elke tekst heeft dezelfde stijl. Een verslag heeft bijvoorbeeld een andere stijl dan een sollicitatiebrief. Verder zijn spelling en grammatica twee belangrijke onderdelen bij het schrijven van een tekst. Een goede tekst bevat geen stijl- en spelfouten. Bovendien gaan we in op zaken als woordkeus, de betekenis van woorden en het verschil tussen spreektaal en schrijftaal. Na afloop kun je je schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie