loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Start Je Eigen Klussenbedrijf

De cursus Start Je Eigen Klussenbedrijf flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je alle erkende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Opleiding. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen populaire opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Start Je Eigen Klussenbedrijf! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €199,00 bij een erkende aanbieder als LAUDIUS.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In september 2022 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies Start Je Eigen Klussenbedrijf september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSStart Je Eigen Klussenbedrijf6 maanden€199,00Meer informatie
Start Je Eigen Klussenbedrijf digitaal vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Start Je Eigen Klussenbedrijf online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website check & vergelijk je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Opleiding? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Start Je Eigen Klussenbedrijf(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige baan, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een cursus Start Je Eigen Klussenbedrijf is eenvoudiger dan jij denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Start Je Eigen Klussenbedrijf thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof kun je via internet bekijken met jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Start Je Eigen Klussenbedrijf kan men aanschaffen vanaf €199,00 via het instituut LAUDIUS. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LAUDIUS.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal volwassenen willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Start Je Eigen Klussenbedrijf thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Start Je Eigen Klussenbedrijf: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je zo’n 6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een specifieke Start Je Eigen Klussenbedrijf vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een bepaald certificaat. In de gratis brochure check je ruime info inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals bijv. Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij HKU. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de scholen faciliteren ook een Start Je Eigen Klussenbedrijf klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-start-je-eigen-klussenbedrijf

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld Leiderschap tot bijvoorbeeld Basisvaardigheden coaching, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Start Je Eigen Klussenbedrijf zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn privé situatie? Hierna kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Start Je Eigen Klussenbedrijf online versneld volgen is mogelijk vanaf €199,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte boeken en readers

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LAUDIUS.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Start Je Eigen Klussenbedrijf. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ben jij handig en doe je graag allerlei klusjes? Maak van jouw handigheid je beroep en start je eigen klusbedrijf met de erkende cursus van Laudius. Met deze thuisstudie leer je alles wat je nodig hebt om een succesvolle onderneming te starten in de klussenbranche. Zo kun jij je concentreren op je klussen en weet je zeker dat met je bedrijf alles in orde is.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie