loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Bedrijfskunde en Recht

De hbo opleiding HBO Bedrijfskunde en Recht op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je de beste thuisopleidingen en cursussen in de categorie HBO-programma’s. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk zonder problemen professionele opleidingen en thuisstudies van Nederlandse scholen als LOI en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie HBO Bedrijfskunde en Recht! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €1230,00 bij een opleider als NTI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In oktober 2020 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie HBO Bedrijfskunde en Recht oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
NTIHBO Bedrijfskunde en Recht6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Bedrijfskunde en Recht vanuit huis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding HBO Bedrijfskunde en Recht op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Hier vergelijk je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein HBO-programma’s? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Bedrijfskunde en Recht(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Bedrijfskunde en Recht is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen HBO Bedrijfskunde en Recht thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kun je digitaal raadplegen met een PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Bedrijfskunde en Recht wordt al aangeboden vanaf €1230,00 bij het instituut NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Bedrijfskunde en Recht thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Bedrijfskunde en Recht: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een matchende HBO Bedrijfskunde en Recht vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Tilburg. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel scholen bieden ook een HBO Bedrijfskunde en Recht klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-bedrijfskunde-en-recht

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van Masterclass Leiderschap tot aan HBO Database developer, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Bedrijfskunde en Recht zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. NHBO: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie HBO Bedrijfskunde en Recht online volgen kan al vanaf €1230,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende kosten mag je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Niet vergeten: er gelden strenge regels (oktober 2020). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Bedrijfskunde en Recht. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij je verdiepen in bedrijfskunde en recht? Dat kan in 6 maanden! Tijdens het kort HBO Bedrijfskunde en Recht van NTI leer jij meer over recht, bedrijfskundige processen en organisatie en management. Stuk voor stuk modules uit de erkende hbo-studies Bedrijfskunde en Rechten van Hogeschool NTI. Meer weten? Vraag dan onze gratis studiegids aan of neem contact op met een studieadviseur. Schrijf je nu in voor het korte HBO Bedrijfskunde en Recht en profiteer van korting!

Daarom kies je voor HBO Bedrijfskunde en Recht van het NTI:

 • Behaal al in 6 maanden een certificaat!
 • Incl. praktijkbijeenkomsten en webinars
 • Vakken uit HBO Bedrijfskunde

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie