loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Belastingwetgeving

De hbo opleiding HBO Belastingwetgeving digitaal volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over de beste thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Administratie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk probleemloos goede thuisstudies van erkende onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Belastingwetgeving! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €1156,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juli 2022 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie HBO Belastingwetgeving juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Belastingwetgeving4 maanden€1156,00Meer informatie
HBO Belastingwetgeving thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding HBO Belastingwetgeving flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Administratie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Belastingwetgeving(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, sport en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO Belastingwetgeving gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een HBO Belastingwetgeving thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen met een smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Belastingwetgeving kan men aanschaffen vanaf €1156,00 via bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Belastingwetgeving thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Belastingwetgeving: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding heeft een studietijd van circa 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een dergelijke HBO Belastingwetgeving vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school bekijk je ruime info over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. HAS Hogeschool. Bovendien levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Veel instellingen verstrekken ook een HBO Belastingwetgeving klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek download je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account kan men ook terecht voor oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-belastingwetgeving

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan VWO Rekenen 3F tot aan HAVO volledig programma, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Belastingwetgeving zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn situatie? Onderstaand behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie HBO Belastingwetgeving online volgen kan al vanaf €1156,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Boeken of bepaalde software

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Soms kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Belastingwetgeving. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Binnen het bedrijfsleven is de vraag naar fiscaal specialisten groot. Het korte programma HBO Belastingwetgeving geeft in korte tijd inzicht in het Nederlandse belastingstelsel. Het toepassen van wettelijke regelgeving, het formuleren van passende oplossingen aan de hand van het wetboek: het komt allemaal aan bod. De opleiding HBO Belastingrecht biedt een goede basis voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in de bedrijfsadministratie.De opleiding HBO Belastingwetgeving is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie