loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO bouwfysica

De hbo opleiding HBO bouwfysica zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker tref je erkende thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Bouw. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk eenvoudig kwalitatieve studies en thuiscursussen van Hollandse instellingen als NHA en ga meteen aan de slag met een hbo thuisopleiding HBO bouwfysica! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding is er al vanaf €658,00 via o.a. LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Het laagste lesgeld.
 • In oktober 2022 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies HBO bouwfysica oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Inleiding bouwfysica2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Inleiding bouwfysica zelf thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding HBO bouwfysica zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek vind je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Bouw? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Inleiding bouwfysica. Met deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een hbo opleiding HBO bouwfysica regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een HBO bouwfysica thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Inleiding bouwfysica kun je al volgen vanaf €658,00 via o.a. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Inleiding bouwfysica thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO bouwfysica: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding kost je gemiddeld 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een bepaalde HBO bouwfysica vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de verdere details inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hout- en meubileringscollege. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel opleidershebben ook een HBO bouwfysica klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier vind je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-bouwfysica

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld WFT Schadeverzekeringen tot een studie als Dag en Avond Make-up, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO bouwfysica zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? Hierna beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie HBO Inleiding bouwfysica online versneld volgen doe je vanaf €658,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende elementen mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO bouwfysica. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Het korte HBO-programma Inleiding bouwfysica belicht de bouwfysische aspecten van het bouwproces zoals energiehuishouding, duurzaamheid en de gezondheid van de verschillende gebruikers.De opleiding Inleiding bouwfysica is sterk aan te bevelen voor iedereen die werkzaam is in de bouwsector. Bijvoorbeeld om beter te kunnen communiceren met adviseurs en experts, of om achtergrondkennis op te doen over het werkveld. Ervaren vakdocenten uit de bouwwereld begeleiden het onderwijstraject, waardoor de theorie verweven is met ervaringsverhalen uit de praktijk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie