loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Culturele diversiteit

De hbo opleiding HBO Culturele diversiteit thuis volgen met goede begeleiding? Met de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over erkende thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied HBO-programma’s. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk eenvoudig populaire thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisstudie HBO Culturele diversiteit! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €597,00 bij een opleider als NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Behulpzame docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In oktober 2022 voor een voordelige prijs.

Vergelijk thuisstudies HBO Culturele diversiteit oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Culturele diversiteit3 maanden€597,00Meer informatie
LOIHBO Culturele diversiteit binnen het sociaal werk2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Culturele diversiteit thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Culturele diversiteit vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vind je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema HBO-programma’s? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Culturele diversiteit(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Culturele diversiteit is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een HBO Culturele diversiteit thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding HBO Culturele diversiteit volg je al vanaf €597,00 bij bijvoorbeeld NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Onderstaand beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Culturele diversiteit thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Culturele diversiteit: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding duurt circa 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een bepaalde HBO Culturele diversiteit vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Wittenborg University of Applied Sciences. Ook zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse instanties beschikken over een HBO Culturele diversiteit klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving zoek je ook naar geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-culturele-diversiteit

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van HBO Blockchain fundamentals tot een studie als Snel en Blijvend Afslanken, en nu dus ook de HBO Culturele diversiteit zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? Hierna vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Beroepsgericht volwassenenonderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie HBO Culturele diversiteit online versneld volgen is mogelijk vanaf €597,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste elementen kun je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (oktober 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Culturele diversiteit. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil jij je verdiepen in culturele diversiteit? Bijvoorbeeld als hbo-psycholoog of gewoon omdat dit onderwerp je interesseert? Dan zit je hier goed. In 3 maanden tijd leer jij oog hebben voor culturele verschillen en in te spelen op de individuele behoeftes, zonder vanuit vooroordelen te denken en handelen. Dit kan echter niet zonder bewustwording omtrent de eigen kijk op de culturele diversiteit van de wereld. Ben jij hierin geïnteresseerd? Vraag dan de gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor HBO Culturele diversiteit van het NTI:

 • In 3 maanden af te ronden
 • Leer zonder vooroordelen denken
 • Studeren wanneer het jou uitkomt
 • Van digitaal tot klassikaal
 • Actuele studieboeken & online leeromgeving

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie