nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Financieel management

De hbo opleiding HBO Financieel management vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies vind je erkende thuisstudies en cursussen in de categorie HBO-programma’s. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk de beste opleidingen en thuisstudies van respectabele scholen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw hbo thuisstudie HBO Financieel management! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €597,00 via NTI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Volledig online studeren.
 • Volop feedback van je docent.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juni 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies HBO Financieel management juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Financieel management3 maanden€597,00Meer informatie
LOIHBO Financieel management in de ICT2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Financieel management online vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding HBO Financieel management thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker tref je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein HBO-programma’s? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Financieel management(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met je werk, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Financieel management is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten HBO Financieel management thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding HBO Financieel management kun je bestellen vanaf €597,00 bij bijvoorbeeld NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Financieel management thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Financieel management: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 3 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een passende HBO Financieel management vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids kun je terecht voor alle relevante details over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als SVO Vakopleiding food. Tevens kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse instellingen beschikken over een HBO Financieel management klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dat portaal vind je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-financieel-management

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Managementassistent tot en met Ballonvouwen, en dus ook de HBO Financieel management zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? Bijgaand vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie HBO Financieel management online versneld volgen is mogelijk vanaf €597,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende kosten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Financieel management. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil jij in een korte periode meer leren over de belangrijkste financiële onderwerpen? Dan is het korte HBO Financieel management iets voor jou. Met dit flexibele en effectieve programma doe je in 3 maanden tijd de nodige bruikbare kennis op. Je richt je tijdens dit programma onder meer op het ontwikkelen van bedrijfseconomisch inzicht. Ook besteden we aandacht aan financiële overzichten en de consequenties van financiële beslissingen. Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan!

Daarom kies je voor HBO Financieel management van het NTI:

 • Erkende onderwijsinstelling 
 • Inclusief volledige vakliteratuur 
 • Begeleiding door praktijkgerichte docenten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie