nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Full-stack developer

De hbo opleiding HBO Full-stack developer zelfstandig thuis volgen? Middels onze vergelijkingstool tref je een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen in de categorie ICT. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos professionele thuiscursussen en studies van respectabele scholen als Fontys en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisopleiding HBO Full-stack developer! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €2632,00 bij LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2023 voordelig geprijsd.

Opleiders thuisstudie HBO Full-stack developer oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Full-stack developer8 maanden€2632,00Meer informatie
HBO Full-stack developer zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding HBO Full-stack developer flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website vergelijk je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein ICT? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Full-stack developer(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Full-stack developer gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een HBO Full-stack developer thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving op een PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Full-stack developer kan men aanschaffen vanaf €2632,00 via LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de medewerkers willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Full-stack developer thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Full-stack developer: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding heeft een studietijd van plusminus 8 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een passende HBO Full-stack developer vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Vista College. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste instellingen hebben ook een HBO Full-stack developer klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online bekijk je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor video’s, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-full-stack-developer

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie tot een opleiding als HBO Commerciële economie, en dus ook de HBO Full-stack developer zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn situatie? Hierna lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie HBO Full-stack developer online volgen kan al vanaf €2632,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (oktober 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding is van belang voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Full-stack developer. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De IT-branche staat te springen om goed opgeleide professionals. Wil jij aan de slag in dit dynamische vakgebied? Of werk je al op MBO-niveau in de IT en ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Dan is de opleiding HBO Full-stack developer een goede keuze! Na afronding ben je breed inzetbaar en kun je aan de slag als ontwikkelaar voor front-end en back-end. In deze opleiding leer je o.a. modelleren met UML, werken met HTML/CSS en Javascript en apps ontwerpen. Ook is er aandacht voor databases met PHP en MySQL, programmeren in JAVA en ontwikkelen in ASAP.NET. Bovendien raak je vertrouwd met de veelgebruikte methodieken Agile Scrum en DevOps. Met het diploma van het korte HBO-programma Full-stack developer toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie