loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Kennismanagement en informatiemanagement

De hbo opleiding Kennismanagement en informatiemanagement flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied ICT. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos professionele thuiscursussen en studies van respectabele afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie Kennismanagement en informatiemanagement! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €594,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In oktober 2022 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Kennismanagement en informatiemanagement oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIKennismanagement en informatiemanagement6 maanden€594,00Meer informatie
Kennismanagement en informatiemanagement thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Kennismanagement en informatiemanagement op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker tref je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein ICT? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Kennismanagement en informatiemanagement(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een hbo opleiding Kennismanagement en informatiemanagement gaat sneller dan je denkt. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een Kennismanagement en informatiemanagement thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie open je gewoon via internet via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Kennismanagement en informatiemanagement kan men aanschaffen vanaf €594,00 via LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal medewerkers kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Kennismanagement en informatiemanagement thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Kennismanagement en informatiemanagement: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een matchende Kennismanagement en informatiemanagement vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure kun je terecht voor alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Nimeto. Verder zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat scholen beschikken over een Kennismanagement en informatiemanagement klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar download je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, video’s, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-kennismanagement-en-informatiemanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation tot een opleiding als AJAX Web Professional, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Kennismanagement en informatiemanagement zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn aspiraties? In het volgende overzicht beschrijven we kort onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Kennismanagement en informatiemanagement online versneld volgen doe je vanaf €594,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Standaard stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Kennismanagement en informatiemanagement. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Kennis en informatie zijn de sleutel tot bedrijfssucces. Het beheren en onderhouden van kennis en informatiebronnen is dan ook essentieel om de marktpositie te behouden of verbeteren. In de cursus Kennis- en informatiemanagement leer je hoe je dat doet. Het onderwerp wordt daarbij vanuit alle relevante invalshoeken belicht. Je ontdekt hoe je met een effectief kennis- en informatiemanagement de interne organisatie kunt verbeteren en de concurrentiepositie kunt versterken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie