loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Levensmiddelenleer

De hbo opleiding HBO Levensmiddelenleer zelfstandig vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool check & vergelijk je goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van HBO-programma’s. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk gemakkelijk professionele thuiscursussen en studies van erkende afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie HBO Levensmiddelenleer! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €597,00 bij een opleider als NTI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In september 2022 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies HBO Levensmiddelenleer september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Levensmiddelenleer3 maanden€597,00Meer informatie
HBO Levensmiddelenleer online vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding HBO Levensmiddelenleer thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein HBO-programma’s? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Levensmiddelenleer(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Levensmiddelenleer kan moeiteloos via internet. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs HBO Levensmiddelenleer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet met een PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding HBO Levensmiddelenleer wordt al aangeboden vanaf €597,00 via de onderwijsinstelling NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NTI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Levensmiddelenleer thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Levensmiddelenleer: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding heeft een studietijd van zo’n 3 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een specifieke HBO Levensmiddelenleer vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals o.a. NTI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool der Kunsten Den Haag. Daarbij kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen hebben ook een HBO Levensmiddelenleer klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar webinars, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-levensmiddelenleer

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan HBO CCNA Routing and Switching tot en met Werken met mensen met NAH, en sinds kort dus ook de HBO Levensmiddelenleer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Hieronder benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie HBO Levensmiddelenleer online versneld volgen is realistisch vanaf €597,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze elementen kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Niet vergeten: niet elke studie komt in aanmerking (september 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie vormt een bijdrage voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Levensmiddelenleer. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ben je nieuwsgierig naar de kwaliteit en veiligheid van voeding? En wil jij mensen kunnen adviseren over gezonde voeding? Dan zit je hier goed. In 3 maanden tijd leer jij de ins & outs van dierlijke en plantaardige levensmiddelen. Je leert onder andere over herkomst, schadelijkheid, voedingswaarde en tekorten. Je krijgt inzicht in de hoeveelheden en energiewaarde van verschillende voedingsmiddelen. Na afloop kun je voedingswaarden van maaltijden en dagmenu’s berekenen en adviseren over eventuele alternatieve voedingsmiddelen. Ben jij daarin geïnteresseerd? Vraag dan de gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor HBO Levensmiddelenleer van het NTI:

 • Erkende onderwijsinstelling
 • In 3 maanden af te ronden
 • Leer alles over energiewaarden, gezonde voeding en voedingspatronen
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief webinar

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie