loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Mediastrategie

De hbo opleiding HBO Mediastrategie op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool lees je alles over talloze thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk probleemloos veel gekozen studies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO Mediastrategie! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €658,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In oktober 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies HBO Mediastrategie oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Mediastrategie2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Mediastrategie thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Mediastrategie op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker vind je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Grafische vormgeving en Multimedia? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Mediastrategie(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Mediastrategie is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Uiteraard krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een HBO Mediastrategie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Wel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Mediastrategie is er nu al vanaf €658,00 bij bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Mediastrategie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Mediastrategie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding kost je gemiddeld 2 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een specifieke HBO Mediastrategie vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Inholland. Tevens kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere aanbieders bieden ook een HBO Mediastrategie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving vind je alles voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefeningen, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-mediastrategie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld HBO Toetsen ontwikkelen tot Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie, en natuurlijk de HBO Mediastrategie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie HBO Mediastrategie online versneld volgen is haalbaar rond de €658,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Mediastrategie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wat wil de organisatie precies bereiken, waarom en op welke manier kan media hieraan bijdragen? Deze vragen vormen de basis van een effectieve marketing- en mediastrategie. Wil jij je bezighouden met de totstandkoming van een doeltreffende mediastrategie? Kies dan voor dit korte HBO-programma waarin je een mediastrategie leert schrijven, beoordelen én effectief uitvoeren binnen het gestelde marketingcommunicatieplan.Met het diploma van het korte HBO-programma Mediastrategie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding bovendien vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie