loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO medisch vertalen Duits

De hbo opleiding HBO medisch vertalen Duits op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij onze vergelijker vind je alle erkende thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Taalvaardigheid en Vertalen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk heel eenvoudig populaire zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO medisch vertalen Duits! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €329,00 bij een opleider als LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2022 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies HBO medisch vertalen Duits oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Inleiding medisch vertalen Duits1 maanden€329,00Meer informatie
HBO Inleiding medisch vertalen Duits vanuit huis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HBO medisch vertalen Duits vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Inleiding medisch vertalen Duits(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een hbo opleiding HBO medisch vertalen Duits is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief HBO medisch vertalen Duits thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Inleiding medisch vertalen Duits is er nu al vanaf €329,00 via het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? Hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Inleiding medisch vertalen Duits thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO medisch vertalen Duits: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding heeft een studietijd van om en nabij de 1 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een toepasbare HBO medisch vertalen Duits vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure lees je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders zoals onder andere Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Nederlandse School voor Onderwijs Management. Verder krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse instellingen beschikken over een HBO medisch vertalen Duits klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen vind je onder andere oefeningen, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-medisch-vertalen-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van MBO Werken met verstandelijk beperkte mensen tot een opleiding als HBO Identiteit en imago, en nu dus ook de HBO medisch vertalen Duits zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie HBO Inleiding medisch vertalen Duits online volgen kan al vanaf €329,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste elementen kun je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject een meerwaarde is voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Steeds vaker kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO medisch vertalen Duits. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Het korte HBO-programma Inleiding medisch vertalen – Duits is de ideale keuze voor vertalers die zich in korte tijd willen specialiseren in de richting van medisch vertalen. De opleiding HBO Inleiding medisch vertalen biedt inzicht in verschillende typen medische vertalingen. Daarbij ga je zelf aan de slag met het vertalen van Duitse medische teksten (denk bijvoorbeeld aan bijsluiters bij medicijnen), onder begeleiding van vertalers die gespecialiseerd zijn in deze richting.Deze opleiding geeft bovendien recht op 140 Permanente Educatie punten (PE-punten) behalen voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in slechts twee maanden het verplichte aantal nascholingsuren voor vijf jaar.Het korte HBO-programma Inleiding medisch vertalen Duits is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Vertaler Duits. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie