loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Methodisch handelen

De hbo opleiding HBO Methodisch handelen thuis volgen met goede begeleiding? Aan de hand van onze vergelijkingstool check & vergelijk je tientallen thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Gezondheidszorg en Welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk zonder problemen goede zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse opleiders als NCOI en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Methodisch handelen! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €658,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In oktober 2022 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies HBO Methodisch handelen oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Methodisch handelen2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Methodisch handelen thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Methodisch handelen zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek check & vergelijk je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Methodisch handelen(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Methodisch handelen regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Vanzelf ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een HBO Methodisch handelen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie check je simpelweg digitaal met een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Methodisch handelen kun je al volgen vanaf €658,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Methodisch handelen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Methodisch handelen: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De hbo opleiding heeft een looptijd van plusminus 2 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een specifieke HBO Methodisch handelen vooropleiding wel een minimum. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids lees je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders als bijvoorbeeld NTI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Dirksen. Tevens levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende instellingen hebben ze mogelijkheid voor een HBO Methodisch handelen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem download je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-methodisch-handelen

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Balanslezen tot en met Frans Zakelijk Schrijven, en nu dus ook de HBO Methodisch handelen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? Onderstaand benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie HBO Methodisch handelen online versneld volgen is realistisch vanaf €658,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus een win-win situatie. Doorgaans mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Methodisch handelen. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Het korte HBO-programma Methodisch handelen leert je handelen volgens een systematische en weldoordachte manier. Met als doel om op een zo efficiënt en effectief mogelijke manier te bereiken wat je wilt. Eén van de grondslagen van de sociaalpedagogische hulpverlening.De opleiding leert je problemen van cliënten te signaleren en een doelgericht hulpverleningsaanbod in te zetten. Ook leer je methodisch denken en handelen bij de begeleiding van cliënten.Dit korte HBO-programma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling voor inhoudelijk overeenkomende module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie