loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Multiprobleemgezinnen

De hbo opleiding HBO Multiprobleemgezinnen op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met onze vergelijkingstool lees je alles over goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Onderwijs en Pedagogiek. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk direct veel gekozen thuiscursussen en studies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO Multiprobleemgezinnen! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €658,00 via o.a. LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In oktober 2022 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies HBO Multiprobleemgezinnen oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Multiprobleemgezinnen2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Multiprobleemgezinnen op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding HBO Multiprobleemgezinnen flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek check & vergelijk je een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Onderwijs en Pedagogiek? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Multiprobleemgezinnen(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met een baan, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Multiprobleemgezinnen is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een HBO Multiprobleemgezinnen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Multiprobleemgezinnen volg je al vanaf €658,00 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Multiprobleemgezinnen thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Multiprobleemgezinnen: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 2 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een specifieke HBO Multiprobleemgezinnen vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina tref je alle relevante details over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals onder andere NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Zuyd Hogeschool. Ook krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat instellingen hebben ze mogelijkheid voor een HBO Multiprobleemgezinnen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem tref je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving vind je onder andere video’s, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-multiprobleemgezinnen

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van Basis Medische Vakken tot een studie als Cursus Roemeens, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Multiprobleemgezinnen zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn doelen en wensen? Bijgaand beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie HBO Multiprobleemgezinnen online volgen kan al vanaf €658,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. In de regel mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Multiprobleemgezinnen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Als jeugdhulpverlener heb je regelmatig te maken met gezinnen waarbinnen meerdere problemen spelen. Om de jeugdige cliënt adequaat te kunnen helpen, moet je een goed beeld hebben van wat er speelt en welke invloed de verschillende problemen hebben.De opleiding HBO Multiprobleemgezinnen gaat onder andere in op de relatie tussen verschillende problemen, het bieden van een hulp die is afgestemd op de aanwezige problematiek en hulpverlener in de rol van zorgcoördinator.De opleiding HBO Multiprobleemgezinnen is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (Social Work). Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie