loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Strafrecht

De hbo opleiding HBO Strafrecht flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je tientallen thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie HBO-programma’s. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken eenvoudig tientallen relevante thuisstudies van toonaangevende scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een hbo thuisstudie HBO Strafrecht! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €597,00 bij onder andere NTI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In mei 2022 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies HBO Strafrecht mei 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Strafrecht3 maanden€597,00Meer informatie
LOIHBO Strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie6 maanden€1350,00Meer informatie
HBO Strafrecht zelf thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HBO Strafrecht thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier vind je uitgebreide info over veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie HBO-programma’s? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Strafrecht(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO Strafrecht is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen HBO Strafrecht thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie bekijk je gewoon online op een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Strafrecht is er al vanaf €597,00 bij o.a. NTI. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Strafrecht thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Strafrecht: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding is vaak af te ronden in plusminus 3 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een passende HBO Strafrecht vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure check je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC Friese Poort. Ook krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat aanbieders bieden ook een HBO Strafrecht klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving tref je zaken als video’s, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-strafrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld Personeelsconsulent tot bijvoorbeeld Social Work, en dus ook de HBO Strafrecht zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn wensen en situatie? Bijgaand kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie HBO Strafrecht online versneld volgen is mogelijk vanaf €597,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke factoren kun je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Strafrecht. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je graag meer weten over de rechtsregels waarin is vastgelegd welk gedrag strafbaar is? En ben je geïnteresseerd in welke straffen er op dit gedrag gesteld zijn en hoe strafoplegging wordt gerealiseerd? Dan is dit het korte HBO Strafrecht van Hogeschool NTI echt iets voor jou!  Tijdens een leerzame praktijkbijeenkomst doorloop je samen met je medestudenten een strafzaak. Zo gaat de stof echt voor je leven. Vraag voor meer informatie de gratis studiegids aan of neem contact op met een van onze studieadviseurs. 

Daarom kies je voor HBO Strafrecht van het NTI:

 • In 3 maanden af te ronden
 • Inclusief praktijkbijeenkomst
 • Inclusief vakliteratuur

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie