loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Toelatingstoetsen PABO

De hbo opleiding Toelatingstoetsen PABO vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker tref je de beste thuisopleidingen en studies in de categorie Onderwijs en Pedagogiek. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk simpel en snel de beste thuisopleidingen en cursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisopleiding Toelatingstoetsen PABO! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €25,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In september 2022 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies Toelatingstoetsen PABO september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIToelatingstoetsen PABO1 maanden€25,00Meer informatie
Toelatingstoetsen PABO digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Toelatingstoetsen PABO vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vind je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Toelatingstoetsen PABO(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een hbo opleiding Toelatingstoetsen PABO is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Toelatingstoetsen PABO thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Toelatingstoetsen PABO wordt al aangeboden vanaf €25,00 bij LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal jongeren willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Hierna geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Toelatingstoetsen PABO thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Toelatingstoetsen PABO: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kost je grofweg 1 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een relevante Toelatingstoetsen PABO vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school tref je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals onder andere NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Webster University. Verder kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de opleidersfaciliteren ook een Toelatingstoetsen PABO klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-toelatingstoetsen-pabo

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere HBO Social work tot aan HBO Corporate identity and branding, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Toelatingstoetsen PABO zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? Hieronder benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Online beroepskeuzetest
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie Toelatingstoetsen PABO online versneld volgen doe je vanaf €25,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante onderdelen mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (september 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus een win-win situatie. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Toelatingstoetsen PABO. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De Toelatingstoetsen PABO van de LOI zijn bestemd voor iedereen die zich in wil schrijven voor de HBO Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) van LOI Hogeschool maar niet beschikt over de vereiste aantoonbare kennis van geschiedenis, aardrijkskunde en/of natuur en techniek. Door het behalen van de toetsen toon je aan dat  je beschikt over de kennis die je bij het begin van de PABO nodig hebt om de opleiding met succes af te kunnen ronden.De Toelatingstoets PABO van de LOI bestaat uit keuzemodules. Bij inschrijving kun je aangeven voor welke module (dus welke toelatingstoets of -toetsen) je je in wilt schrijven. Binnen deze modules vind je ook meer informatie over de inhoudelijke eisen van het examen én een verwijzing naar een proefexamen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie