loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Trainingscontext en leerproces

De hbo opleiding HBO Trainingscontext en leerproces op afstand volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker bekijk je de beste thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van ICT. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken probleemloos tientallen relevante thuiscursussen en studies van toonaangevende opleiders als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisopleiding HBO Trainingscontext en leerproces! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €658,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In augustus 2022 voordelig geprijsd.

Opleiders thuisstudie HBO Trainingscontext en leerproces augustus 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Trainingscontext en leerproces2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Trainingscontext en leerproces zelf thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HBO Trainingscontext en leerproces flexibel thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker tref je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein ICT? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Trainingscontext en leerproces. Met deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, hobby’s en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO Trainingscontext en leerproces regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een HBO Trainingscontext en leerproces thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Trainingscontext en leerproces is er nu al vanaf €658,00 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de medewerkers kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Trainingscontext en leerproces thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Trainingscontext en leerproces: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding duurt grofweg 2 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een relevante HBO Trainingscontext en leerproces vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school kun je terecht voor aanvullende informatie inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld CITAVERDE College. Tevens kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als NEVI. Bij korte cursussen en trainingen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste onderwijs-bedrijven bieden ook een HBO Trainingscontext en leerproces klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Hier vind je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van webinars, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-trainingscontext-en-leerproces

Onderwijsinstellingen vergelijken augustus 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan HBO Statistiek tot een studie als Japanse Gezichtsmassage, en natuurlijk de HBO Trainingscontext en leerproces zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? Hieronder vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Altijd 14 dagen gratis proberen
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie HBO Trainingscontext en leerproces online versneld volgen doe je vanaf €658,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (augustus 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie is geschikt voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Trainingscontext en leerproces. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Dit korte HBO-programma is een aanrader voor iedereen die trainingen geeft of wil gaan geven. De opleiding zoomt in op de trainingssetting, de organisatiecontext en de rol van de trainer en deelnemers. Daarbij wordt zowel gekeken naar het proces dat voorafgaat aan de vraag om een training te ontwikkelen, als naar het leerproces tijdens de training. Zo ontdek je o.a. hoe volwassenen leren en hoe je als trainer in kunt spelen op de leerbehoefte van de groep.Met het diploma van het korte HBO-programma Trainingscontext en leerproces toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de bacheloropleiding Informatica eventueel vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie