nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Cursussen & opleidingen Limburg

Behoefte aan een nieuwe opleiding of toepasbare cursus in Limburg? Een MBO/HBO beroepsopleiding als onder andere Vakopleiding Voeding voor kinderen, Basisopleiding Gehandicaptenzorg of meer een cursus als Genealogie? Studeren in en rondom Limburg kan op allerlei manieren. 

 • Een studie, training of cursus starten in Limburg met een praktijkgerichte focus.
 • Wat dacht je van HBO Organisatieverandering en organisatiecultuur en MBO Medewerker Human Resource Management.
 • Zoek je een nieuwe hobby of manier om vrije tijd te besteden? Dan kun je gaan voor de meer praktische opleidingen en cursussen als Autisme Coach.
 • Onvoldoende tijd om te studeren? Start dan een aantrekkelijke thuisopleiding.
 • Een thuisstudie als VOL-VCA kan je prima volgen naast een drukke baan via een afstandsopleider als NHA.
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Bekijk trainingen en workshops in Limburg

Heb jij een duidelijk studie doel voor ogen als bijv. de Chinese taal, Brand Management & Eigen Boek Uitgeven. Of wil je meer creatief bezig zijn? Nieuwe kennis is voor iedereen relevant. In de regio van de gemeente Limburg is er een aanbod van verschillende cursussen. Uiteenlopend van Basiskennis Marketing t/m Webdesign, en van Bestuursprocesrecht tot en met Russisch voor gevorderden. Wanneer je kiest voor een avondcursus in Limburg zul je snel nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Dit zal het plezier van je hobby vergroten.

Voordelen van een kortlopende hobbycursus:

 • Snel nieuwe vaardigheden aanleren.
 • Cursusgelden zakelijk financieel aftrekbaar.
 • Goed te doen samen met studie, werk en gezin.
 • Op een leuke manier in contact komen met andere cursisten.

Bekijk de mogelijkheden in Beek, Beesel, Bergen Limburg, Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Horst aan de Maas, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuth, Onderbanken, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Venlo, Venray, Voerendaal, Weert.

De meest gestelde vragen en antwoorden over studeren inLimburg

Wat zijn de tarieven voor een studie in Limburg?
De onderwijskosten fluctueren enorm. Een praktische workshop of training vind je al voor €95 (inclusief examen). Een MBO / HBO traject doorlopen is logischerwijs duurder, reken op een bedrag tussen €2200 en €5400. Daarbij rekenen we nog geen reiskosten, meeloopstages en benodigde boeken / lesmaterialen. Goedkoper studeren? Dan zou je kunnen kiezen voor een volledige thuisstudie.

Heb ik ook recht op studiefinanciering?
Wanneer je je inschrijft voor een MBO, HBO of WO-studie, kun je lenen bij DUO en mag je gratis gebruik maken van het OV. Heb je een extra bijdrage in de studiekosten nodig? Mogelijk kan je een aanvullende studiebeurs aanvragen. Sinds 2015 kan je geen aanspraak meer maken op de basisbeurs.

Hoe werkt geld lenen voor mijn studie?
Jij kunt ongeveer €1000 extra lenen per maand. Het aanvragen van deze studiefinanciering kan met toestemming van DUO. Opmerking: je begint direct met rente betalen. Ben je 2 jaar afgestudeerd? Dan dien je te starten met aflossen. In een periode van 30 jaar kan jij deze lening aflossen.

Wat is het verschil tussen een HBO, MBO of WO studie?
Nadat je het eindexamen middelbare school hebt afgerond gaat men doorgaans verder naar een vervolgopleiding, die je kiest aan de hand van het behaalde diploma en welke richting je op wil. VMBO’ers gaan vaak naar een ROC of AOC. Als je van de HAVO komt volgt doorgaans een HBO-opleiding. Studenten met een VWO-achtergrond gaan vaak voor wetenschappelijke opleidingen (WO). Zoek jij een studie voor een praktische leerweg? Overweeg dan BOl of BBL waarbij je werken en leren combineert.

Welke (online) muziekscholen zijn er in Limburg?
Graag een instrument leren spelen? Een creatieve muziekdocent kan je alles leren. Tegenwoordig kan ook jij via online cursussen instrumenten leren spelen als piano, drummen, keyboard, gitaar, bas en bijv. mondharmonica, cello, trombone, saxofoon, dwarsfluit. In de buurt van Limburg kan je vaak terecht voor een proefles bij muziekscholen.

Wat zijn de verschillen tussen voltijd en deeltijd studies?
Geleid door de kenmerken van de studie, je leeftijd en gezinssituatie heb je 2 opties: een volledige klassikale voltijdopleiding of een deeltijd studie in de avond. Duaal studeren biedt veel voordelen. Mogelijkheden: je kunt naast je werk jezelf verder verrijken qua kennis en je CV aanvullen.

Wat is het perspectief van bouwopleidingen?
De meeste (bouw) bedrijven in Limburg willen plaatselijk personeel en werven geregeld nieuwe medewerkes. In het bijzonder deze diploma’s worden veel gevraagd: sloper, loodgieter, metselaar, timmerman, stukadoor, tegelzetter of werkvoorbereider, schilder, machinist, stoffeerder, dakdekker. Opleidingen met een focus op werken en leren vind je terug in het cursusaanbod van veel klassikale opleiders.