nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Cursussen & opleidingen Zeeland

Beginnen met een leuke opleiding of unieke cursus in Zeeland? Een beroepsgerichte studie (MBO of HBO) als bijvoorbeeld MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg, Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie of meer een cursus als Haken? Een studie volgen in de regio Zeeland is op veel manieren mogelijk. Op deze pagina lees je nuttige informatie en specificaties.

 • Je opleiding halen in Zeeland is beschikbaar voor alle denkniveau’s.
 • Wat te denken van HBO Back-end Python developer of MBO Doktersassistente.
 • Wil je iets leren buiten jouw vakgebied? Kies voor een van de vele praktische cursussen / workshops zoals Antiekhandelaar.
 • Een drukke thuissituatie? Start dan een flexibele thuisopleiding.
 • Een cursus/opleiding als Dieren EHBO is prima vanuit huis te doen via een partij zoals Laudius.
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Praktische workshops in Zeeland

Wil jij specifieke dingen leren als bijv. de Noorse taal, Kapper en Antiekhandelaar. Of ben je op zoek naar ontspanning in een (nieuwe) hobby? Er zijn altijd nieuwe dingen om te bestuderen. In en rondom de gemeente Zeeland is er een aanbod van verschillende cursussen. Dat loopt uiteen van Marketing en PR tot aan Hondentrimmen, en van Intercultureel Management tot HBO Onderwijskunde. Door het volgen van een avondcursus in Zeeland maak je nieuwe vaardigheden ontzettend snel eigen. Op die manier wordt jouw hobby nog leuker.

Wanneer een workshop of cursus volgen iets voor jou is:

 • In korte tijd veel bijleren.
 • Indien relevant betaalt soms de baas.
 • Altijd voldoende tijd voor jouw gezinsleven.
 • Leren met- en van andere cursisten.

Bekijk de verschillende opties in Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over studeren in Zeeland

Wat zijn de kosten van studeren in Zeeland?
De studiekosten zijn erg wisselend. Een training kun je (thuis) volgen vanaf €85 (inclusief toetsen). Een MBO / HBO traject doorlopen kost je in totaal tussen de €2300 en €5000. In deze prijzen zitten nog geen reiskosten, stage lopen en benodigde boeken / lesmaterialen. Op een voordelige manier studeren? In dat geval kun je kiezen voor een goedkope thuisstudie.

Heb ik ook recht op studiefinanciering?
In het geval dat jij een MBO, HBO of universitaire opleiding volgt, kan jij een lening afsluiten via de DUO en heb je mogelijk recht op een OV-kaart. Verdienen je ouders niet veel? In dat geval kun je een beroep doen op een aanvullende studiebeurs. In 2015 is de basisbeurs al afgeschaft.

Hoeveel geld kan ik lenen?
Je kunt in het algemeen maandelijks rond de duizend euro lenen. De studielening aanvragen is zo geregeld via mijn DUO. Houd hier rekening mee: de rente zal direct gaan lopen. 2 jaar na afronding van jouw opleiding wordt je geacht te starten met aflossen. Vervolgens heb je maximaal 35 jaar om de lening af te lossen.

Hoe verschillend zijn MBO, HBO en WO studies?
Wanneer je van het voortgezet onderwijs komt kies je een nieuwe vervolgopleiding, die volledig gericht is op je diploma en denkniveau. VMBO’ers vinden aansluiting binnen het MBO. Jongeren die van de HAVO komen nemen een HBO-studie. VWO-studenten nemen doorgaans deel aan een een WO/universitaire studie. Wil je liever een praktische opleiding volgen? BBl of BOl biedt de mogelijkheid om te werken én te leren.

Bestaan er (online) muziekscholen in Zeeland?
Wil jij graag leren hoe je een instrument bespeelt? Een creatieve muziekdocent kan je alles leren. Je kunt relatief gemakkelijk online instrumenten leren spelen zoals trompet, keyboard, gitaar, piano, drummen of bijv. trombone, saxofoon, mondharmonica, dwarsfluit, cello. In de omgeving van Zeeland zijn er ook verschillende fysieke muziekscholen.

Zal ik duaal (deeltijd) of voltijd studeren?
Mede op basis van het type opleiding, je baan & familiesituatie kan je kiezen voor een volledige klassikale voltijdopleiding of een deeltijd opleiding. Steeds meer mensen kiezen voor duaal studeren. Voordeel: je kan naast je gezin en werk nieuwe dingen leren en je CV daarbij een positieve impuls geven.

Welke praktische bouwopleidingen zijn populair?
Allerlei (bouw) bedrijven in Zeeland zoeken continue naar nieuwe medewerkers. Specifiek bijgaande diploma’s zijn gewild: stukadoor, sloper, loodgieter, timmerman, metselaar, tegelzetter of stoffeerder, dakdekker, werkvoorbereider, machinist, schilder. Opleidingen met een focus op werken en leren worden in klassikale vorm aangeboden bij de meeste MBO scholen.