nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Persoonlijkheidsleer

De hbo opleiding Persoonlijkheidsleer op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over de meest interessante thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Psychologie en Coaching. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig populaire zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisstudie Persoonlijkheidsleer! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €396,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

  • Studeren wanneer jou het uitkomt.
  • Online omgeving met lesmateriaal.
  • Persoonlijke begeleider / mentor.
  • Lesstof gericht op de huidige situatie.
  • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
  • In april 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies Persoonlijkheidsleer april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPersoonlijkheidsleer4 maanden€396,00Meer informatie
Persoonlijkheidsleer zelf thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Persoonlijkheidsleer flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website helpt met het vinden van de juiste studie. Hier vind je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie en Coaching? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Persoonlijkheidsleer(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met een baan, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding Persoonlijkheidsleer is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

  1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
  2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
  3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
  4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
  5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een ervaren docent.
  6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Persoonlijkheidsleer thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Persoonlijkheidsleer kun je bestellen vanaf €396,00 via LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

  • De studiestof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
  • Een professionele mentor van LOI.
  • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
  • Eventuele examens en toetsen.
  • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? Hierna geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Persoonlijkheidsleer thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Persoonlijkheidsleer: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kost je circa 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een toepasbare Persoonlijkheidsleer vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals onder andere Laudius zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Islamitische Universiteit Europa. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende opleidersfaciliteren ook een Persoonlijkheidsleer klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving zoek je ook naar oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-persoonlijkheidsleer

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Risicomanagement tot bijvoorbeeld HRM Personeelsmanagement, en nu dus ook de Persoonlijkheidsleer zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

  1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
  2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
  3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
  4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving (Campus)
  5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Persoonlijkheidsleer online versneld volgen is haalbaar rond de €396,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

  • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
  • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (april 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

  • De cursus of studie levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
  • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
  • De onkosten niet door je baas worden betaald.
  • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via je werk volgen is dus een win-win situatie. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Persoonlijkheidsleer. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wat beweegt mensen? Waarom doen mensen zoals ze doen en wat maakt elk mens uniek? Over deze en andere vragen gaat de LOI-cursus Persoonlijkheidsleer. In de opleiding is bovendien aandacht voor de afgeleide therapeutische methodieken. Een boeiende opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in mensen. De opleiding Persoonlijkheidsleer vormt bovendien een prima kennismaking met het vakgebied en biedt een goede opstap voor een vervolgstudie op het gebied van psychologie.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie