nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Inleiding in de psychologie

De hbo opleiding Inleiding in de psychologie flexibel en snel thuis volgen? Met de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Psychologie en Coaching. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken eenvoudig kwalitatieve thuisopleidingen van respectabele onderwijsinstellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisstudie Inleiding in de psychologie! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €396,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In maart 2023 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Inleiding in de psychologie maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIInleiding in de psychologie4 maanden€396,00Meer informatie
Inleiding in de psychologie vanuit huis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Inleiding in de psychologie op afstand volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website tref je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Inleiding in de psychologie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding Inleiding in de psychologie is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een Inleiding in de psychologie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Inleiding in de psychologie kan men aanschaffen vanaf €396,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Inleiding in de psychologie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Inleiding in de psychologie: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding heeft een studietijd van grofweg 4 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Inleiding in de psychologie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure achterhaal je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Design Academy Eindhoven. Verder kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijs-aanbieders geven ook een Inleiding in de psychologie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dat portaal vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-inleiding-in-de-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere MBO toelatingstoets t/m Astrologie, en sinds kort dus ook de Inleiding in de psychologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? Onderstaand behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Inleiding in de psychologie online versneld volgen is haalbaar rond de €396,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Niet vergeten: er gelden strenge regels (maart 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Inleiding in de psychologie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De interesse die mensen in elkaar hebben, is al heel oud. Wat denkt iemand, hoe komt bepaald gedrag tot stand en waarom gaan mensen relaties met elkaar aan? Psychologie is de wetenschap die zich met dit soort vragen bezighoudt. De cursus Inleiding in de psychologie geeft inzicht in de psychologie als wetenschap. Als je meer wilt weten over het gedrag van mensen is deze cursus een uitstekende keuze. De belangrijkste onderwerpen en methoden uit de psychologie komen aan bod. Denk aan methodeleer, functieleer, neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie. Het vak psychologie vormt een belangrijk onderdeel van alle studies op het terrein van menswetenschappen, maar ook daarbuiten. Psychologische inzichten zijn in alle werkvelden van belang, denk maar aan economie, het bedrijfsleven, de horeca, de politie of de rechterlijke macht.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie