nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Psychopathologie

De hbo opleiding HBO Psychopathologie zelfstandig thuis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Psychologie en Coaching. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk heel eenvoudig goede thuisopleidingen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als NTI en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO Psychopathologie! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €837,00 via o.a. LOI.

  • Uitstekend te combineren met werk.
  • Een prettige online leeromgeving.
  • Uitstekende docenten.
  • Lessen met een focus op de praktijk.
  • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
  • In april 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies HBO Psychopathologie april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Psychopathologie3 maanden€837,00Meer informatie
LOIHBO Psychopathologie en gedrag2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Psychopathologie zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding HBO Psychopathologie flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker vergelijk je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie en Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Psychopathologie(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Psychopathologie is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

  1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
  2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
  3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
  4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
  5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de stof doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je geholpen door een ervaren docent.
  6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een HBO Psychopathologie thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie check je simpelweg digitaal op jouw telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Psychopathologie is er al vanaf €837,00 bij LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

  • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
  • Een vakkundige begeleider van LOI.
  • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
  • Examens en eventuele herexamens.
  • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Psychopathologie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Psychopathologie: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding duurt om en nabij de 3 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een toepasbare HBO Psychopathologie vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding vind je alle relevante details over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals bijv. Fontys voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld HBO Da Vinci Drechtsteden. Daarbij kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste onderwijsinstellingen geven ook een HBO Psychopathologie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem download je alles voor jouw hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem zoek je ook naar het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-psychopathologie

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Certificaat Beveiliging C t/m MBO Coördinator beveiliging, en sinds kort dus ook de HBO Psychopathologie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn ambities? Hierna vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

  1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
  2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
  3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
  4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
  5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie HBO Psychopathologie online versneld volgen kost om en nabij de €837,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante posten mag je aftrekken:

  • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
  • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (april 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

  • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige of toekomstige beroep.
  • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
  • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
  • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Psychopathologie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Psychopathologie is een deelgebied in de psychologie dat zich richt op psychische ziektes. Het korte HBO-programma Psychopathologie geeft in slechts drie maanden inzicht in alle facetten van psychopathologie voor volwassenen en ouderen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. diagnostiek en behandeling van psychopathologie, aanpassingsstoornissen, angst- en stemmingsstoornissen, seksuele stoornissen en schizofrenie. De module is gericht op de psychopathologie van volwassenen en ouderen.Dit korte HBO-programma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie. Succesvolle afronding biedt de mogelijkheid op vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen die HBO-bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie