nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Psychologie

De hbo opleiding HBO Psychologie op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met de beste thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Psychologie en Coaching. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel goede zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse onderwijsinstellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisopleiding HBO Psychologie! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €897,00 via o.a. LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2024 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie HBO Psychologie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Psychologie3 maanden€897,00Meer informatie
NTIHBO Psychologie en gezondheid36 maanden€5400,00Meer informatie
NTIHBO Psychologie op de werkvloer6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Psychologie thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Psychologie vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Hier kom je in aanraking met tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Psychologie en Coaching? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Psychologie(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Psychologie gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een HBO Psychologie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Psychologie kun je bestellen vanaf €897,00 bij bijvoorbeeld LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de medewerkers willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Psychologie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Psychologie: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding heeft een studietijd van gemiddeld 3 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een bepaalde HBO Psychologie vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder tref je extra info betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals HZ University of Applied Sciences. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de aanbieders beschikken over een HBO Psychologie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van Zelfstandig bewindvoerder tot een opleiding als Presentatietechnieken, en nu dus ook de HBO Psychologie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn situatie? Hierna benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie HBO Psychologie online versneld volgen doe je vanaf €897,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende producten mag je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Psychologie. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Psychologie is de wetenschap die zich met gedrag en gedachten van mensen bezighoudt. Het korte HBO-programma Psychologie geeft binnen drie maanden inzicht in de belangrijkste onderwerpen en methoden uit de wetenschap psychologie in het algemeen en het onderdeel Persoonlijkheidsleer in het bijzonder.Psychologie en persoonlijkheidsleer vormen belangrijke onderdelen van alle studies op het terrein van menswetenschappen, maar ook daarbuiten. Psychologische inzichten zijn in alle werkvelden van belang, zoals economie, het bedrijfsleven, de horeca, de politie of de rechterlijke macht.Dit korte HBO-programma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling voor het theoriegedeelte van de inhoudelijk overeenkomende module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie