loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Onderwijspsychologie

De hbo opleiding HBO Onderwijspsychologie op afstand volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met toonaangevende thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Psychologie en Coaching. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk eenvoudig tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van erkende aanbieders van thuisstudies als Laudius en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO Onderwijspsychologie! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €3585,00 bij een opleider als LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In oktober 2022 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies HBO Onderwijspsychologie oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Onderwijspsychologie15 maanden€3585,00Meer informatie
HBO Onderwijspsychologie digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding HBO Onderwijspsychologie thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker vind je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en Coaching? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Onderwijspsychologie(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Onderwijspsychologie is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen HBO Onderwijspsychologie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Onderwijspsychologie kan men aanschaffen vanaf €3585,00 bij het instituut LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer arbeiders willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? Onderstaand beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Onderwijspsychologie thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Onderwijspsychologie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding heeft een studietijd van plusminus 15 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een relevante HBO Onderwijspsychologie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder tref je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen als o.a. Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals SOMA College. Daarnaast kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere instellingen geven ook een HBO Onderwijspsychologie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek vind je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account vind je onder andere oefeningen, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-onderwijspsychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Bedrijfskunde met HRM t/m Dreamweaver Creative Cloud, en uiteraard ook de HBO Onderwijspsychologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn doelen en wensen? Bijgaand behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie HBO Onderwijspsychologie online volgen kan al vanaf €3585,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Onderwijspsychologie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Psychologen in het onderwijs bieden hulp aan leerlingen en hun ouders, aan leerkrachten en docenten. Het doel is om de schoolloopbaan van een leerling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook algemene vraagstukken in het onderwijs zijn van belang, zoals het optimaliseren van de zorg bij onderwijs- en leerproblemen in scholen of de vraag hoe leerlingen met een achterstand het best geholpen kunnen worden.Het korte HBO-programma Onderwijspsychologie biedt een specialisatie op het gebied van onderwijspsychologie en pedagogiek. De opleiding is de ideale keuze voor professionals die zich willen specialiseren in dit werkveld of hun kennis willen opfrissen, maar ook voor professionals in het onderwijs die hun kennis op dit gebied willen verdiepen.Dit korte HBO-programma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie