nti logo header
  • NTI
  • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
  • NHA
  • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
  • Laudius
  • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
  • Thuiscursus.nl
  • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
  • ICT Trainingen
  • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Interieurstyling en Interieurstylist

De hobby cursus Interieurstyling en Interieurstylist vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over erkende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Huis en Tuin. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk zonder problemen goede opleidingen en thuisstudies van betrouwbare opleiders als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een hobby thuiscursus Interieurstyling en Interieurstylist! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze hobby cursus is beschikbaar vanaf €398,40 bij LOI.

  • Studeren wanneer jou het uitkomt.
  • Supersnel je diploma halen.
  • Zeer goede begeleiding.
  • Up-to date en gericht op de praktijk.
  • Mogelijke compensatie via de werkgever.
  • In april 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies Interieurstyling en Interieurstylist april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIInterieurstyling6 maanden€398,40Meer informatie
LAUDIUSInterieurstyling9 maanden€249,00Meer informatie
Thuiscursus.nlInterieurstylist3-6 maanden€389,00Meer informatie
NHAInterieurstylist6 maanden€249,00Meer informatie
Interieurstyling en Interieurstylist vanuit huis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Interieurstyling en Interieurstylist voordelig vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek check je een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Huis en Tuin? Een goede optie is de online thuisstudie Interieurstyling en Interieurstylist(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hobby cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een hobby cursus Interieurstyling en Interieurstylist gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

  1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
  2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
  3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
  4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
  5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een erkende docent.
  6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele tarieven Interieurstyling en Interieurstylist thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Wel is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Interieurstyling en Interieurstylist kan men aanschaffen vanaf €398,40 bij bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

  • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
  • Een vakkundige begeleider van LOI.
  • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
  • Het afleggen van (her)examens.
  • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de mensen zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Interieurstyling en Interieurstylist thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hobby cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Interieurstyling en Interieurstylist: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De hobby cursus is vaak af te ronden in gemiddeld 6 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een specifieke Interieurstyling en Interieurstylist vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids check je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Driestar Hogeschool. Daarbij levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijs-bedrijven bieden ook een Interieurstyling en Interieurstylist klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Online bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je hobby cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-interieurstyling-interieurstylist

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Train de Trainer tot bijvoorbeeld Human Resource Management, en sinds kort dus ook de Interieurstyling en Interieurstylist zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn privé situatie? Hieronder beschrijven we kort onze top-5 thuisstudie aanbieders.

  1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
  2. LOI: Diverse subsidieregelingen
  3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
  4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
  5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie Interieurstyling en Interieurstylist online versneld volgen is mogelijk vanaf €398,40. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

  • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
  • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (april 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

  • De studie is gericht op jouw huidige of toekomstige beroep.
  • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
  • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
  • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Interieurstyling en Interieurstylist. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ben je geïnteresseerd in interieurs en bruis je van de ideeën? Wil je dat serieus aanpakken en je talenten verder ontwikkelen? Dan leert de cursus Interieurstyling je hoe je jouw ideeën op interieurgebied vorm kunt geven en duidelijk en aantrekkelijk kunt presenteren.Tijdens de cursus Interieurstyling leer je precies waar je op moet letten bij het indelen van een ruimte: van meubels en materialen tot aan verlichting en kleuren. Ook interieurgeschiedenis komt aan bod. Interieurs uit de vorige eeuw worden besproken, evenals bekende ontwerpers uit die tijd.Als je kiest voor de cursus inclusief digitaal interieurtekenen, leer je interieurs in perspectief uitbeelden met behulp van het professionele digitale tekenprogramma VectorWorks©. Dit programma wordt in de architectuurbranche veel gebruikt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie